Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βοηθήστε να σωθεί η ζωή του 33χρονου Διονύση Προκόπη από τη Ζάκυνθο – Δεν υπάρχει άλλος χρόνος!

Βοηθήστε να σωθεί η ζωή του 33χρονου Διονύση Προκόπη από τη Ζάκυνθο – Δεν υπάρχει άλλος χρόνος!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διονύσης Προκόπης, Ζάκυνθος,

Ολόκληρη η Ζάκυνθος έχει κινητοποιηθεί για να σωθεί ο 33χρονος Διονύσης Προκόπης. Κόμματα, φορείς, επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες του νησιού, προσπαθούν να συλλέξουν τα χρήματα που χρειάζονται για να υποβληθεί ο Διονύσης Προκόπης σε μια ακριβή χειρουργική επέμβαση που είναι μονόδρομος για να του σωθεί η ζωή.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η Ζάκυνθος για να ζήσει ο συμπολίτης μας. Όλη η Ελλάδα είναι ανάγκη να συστρατευθεί.

Πολλές φορές στο παρελθόν η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού έσωσε ζωές συμπολιτών μας που δεν μπορούσαν να καλύψουν τα νοσήλια τους.

Η περίπτωση του Διονύση Προκόπη είναι μια από αυτές και ο υπέροχος ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί.

Φροντίστε να διαδώσετε την ανάρτηση με κάθε τρόπο, είναι άμεση ανάγκη να μαζευτούν χρήματα το συντομότερο.

Ο Διονύσιος Προκόπης, 33 ετών, πάσχει από σοβαρή παραμόρφωση στη σπονδυλική του στήλη και Ιδιοπαθή Θωρακική Σκολίωση, 160 μοίρες δεξιά λόγω ενός τριγωνικού σπονδύλου που επιβαρύνει κατά πολύ την κατάστασή του και η οποία επιβάλλει κατεπείγουσα χειρουργική αποκατάσταση.

Αυτή η παραμόρφωση έχει δημιουργήσει επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα του ασθενούς, με πολύ μεγάλο περιορισμό στους στατικούς και δυναμικούς όγκους πνεύμονα, με αποτέλεσμα η αναπνευστική λειτουργία να μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από έναν πνεύμονα και ανεπαρκώς.

Επιπρόσθετα, η κατάσταση του επηρεάζει και την καρδιακή λειτουργία που σε συνδυασμό με την αναπνευστική ανεπάρκεια θα οδηγήσει τον ασθενή σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Επιπλέον, υπάρχουν νευρολογικές διαταραχές, με μόνιμο μούδιασμα στα πόδια, αδυναμία στήριξης του σώματος μέσα σε λίγα λεπτά, εύκολη κόπωση και δυσλειτουργία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές δραστηριότητες της καθημερινής ζωής (ADL) και την πλήρη ανικανότητα προς εργασία.

Η πρόβλεψη είναι συνεχής επιδείνωση της κατάστασης του ασθενούς, επιδεινούμενοι πόνοι, δυσχέρεια αναπνοής και κόπωση.

Σύμφωνα με τους ιατρούς η μόνη θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση, της οποίας η κλίμακα δυσκολίας 1-4 έχει εκτιμηθεί στο τέσσερα γεγονός που επιβεβαιώνει την μεγάλη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς απαιτείται η διακομιδή σε εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας και αποκατάστασης, με εξειδικευμένο και έμπειρο χειρουργό για τέτοιες μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις τέτοιας δυσκολίας και εξειδικευμένη ομάδα αποκατάστασης.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό από την Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου του Ρίο μια τέτοια επέμβαση δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Ελλάδα ή σε κάποιο Ευρωπαϊκό κέντρο.

Τη βεβαίωση υπογράφουν ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής και ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου.

Έγιναν προσπάθειες για την εύρεση κέντρου στην Ευρώπη που θα αναλαμβάνει την περίπτωση αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς ειδικευμένος χειρουργός της νωτιαίας δυσμορφίας στη Γερμανία, εκτίμησε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών και δεν ανέλαβε την θεραπεία του ασθενούς.

Η πρόταση των ιατρών όπως αναγράφεται και στο πιστοποιητικό του NewYork-Presbyterian Hospital, όπου ο ειδικός χειρουργός που δέχτηκε να εγχειρήσει τον Διονύση και είναι ο Δρ. ΗLAWRENCE MD, LENKE (Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας στη Σύνθετη Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης) και η ομάδα είναι μονόδρομος.

Άμεση χειρουργική επέμβαση, όμως πάντα έναντι του αναφερόμενου τιμήματος χωρίς το οποίο από πέρυσι η κλινική δεν αποδέχεται ούτε ραντεβού για επανεξέταση του αφού θεωρεί ότι η κατάσταση είναι τελειωτική και επειγόντως πρέπει να αντιμετωπιστεί για να σωθεί ο Διονύσης.

Υ.Γ. Ο Διονύσης δεν αντιμετωπίστηκε όλα αυτά τα χρόνια ως έπρεπε έτσι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη εκτός και αν χειρουργηθεί σύντομα αλλιώς θα χαθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Βουτσινάς – Πρόεδρος ΕΕΠ: Καταλυτικός ο ρόλος των Επιμελητηρίων στην μείωση της ανεργίας

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρά δύο αδέλφια σε πυρκαγιά μέσα στο σπίτι τους

Κακοκαιρία «Άριελ»: «112» σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο – Δείτε LIVE τον καιρό

«Η εντολή Τσίπρα ήταν σαφής: Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος»

Ο γιος της 41χρονης λέει πώς την έσφαξε ο πατέρας του: «Ήρθε σπίτι μεθυσμένος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr