Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερις οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη – Ανάμεσά τους και ένας 17χρονος

Τέσσερις οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη – Ανάμεσά τους και ένας 17χρονος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμη δύο άτομα, μεταξύ αυτών κι ένας ανήλικος, συνελήφθησαν για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο σύνολό τους, οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην επίθεση ανέρχονται μέχρι στιγμής σε τέσσερις. Πρόκειται για δύο 20χρονους, έναν 36χρονο κι έναν 17χρονο, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και κατά περίπτωση για διακεκριμένες φθορές, ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι δύο τελευταίες χρονικά συλλήψεις έγιναν αργά χθες το βράδυ Κυριακής, κι ενώ προηγήθηκε η προσαγωγή τους, μαζί με ένα ακόμη -τρίτο- άτομο, στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου, εξετάστηκαν από αστυνομικούς της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε αντίθεση με τον τρίτο, που αφέθηκε ελεύθερος, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των άλλων δύο, ενός 20χρονου κι ενός 17χρονου.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη για το ίδιο συμβάν ενός 20χρονου κι ενός 36χρονου, ομογενούς από τη Γεωργία.

Ο πρώτος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές, έχοντας κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπές.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

“Ο δήμαρχος και η δημοτική ομάδα θα συνεχίζουν να προασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση”

“Πράξη τυφλού μίσους” χαρακτηρίζει η διοικούσα παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης “Πρωτοβουλία” την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως ο δήμαρχος αλλά και η δημοτική του ομάδα θα συνεχίσουν να προασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και τον δημοκρατικό διάλογο.

Μέσω ανακοίνωσης, η “Πρωτοβουλία” τονίζει πως “η οργανωμένη βίαιη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώς Γούλα, ενώ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας τα θεσμικά καθήκοντά τους, αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού.

Τέτοια φαινόμενα φανατισμού και ωμής βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αποφασιστική καταδίκη εκείνων που τα καλλιεργούν και τα υποθάλπουν με λόγια και με έργα. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης, επίθεσης, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή του δημάρχου, πρέπει να αναζητηθούν τάχιστα και να λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές πράξεις τους”.

Συμπληρώνεται πως “ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» θα συνεχίσουν αποφασιστικά να προασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στον δημοκρατικό διάλογο εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται ανυποχώρητα για μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική, φιλελεύθερη και δημοκρατική. Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να υπερασπιστούν τον δημόσιο χώρο της πόλης ως ανοιχτό πεδίο εμπέδωσης των αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας απέναντι στη φίμωση και στον φόβο που επιχειρεί να επιβάλει η βαρβαρότητα και η βία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr