Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πολεμική Αεροπορία διερευνά την απόκτηση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η Πολεμική Αεροπορία διερευνά την απόκτηση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διερευνητικές κινήσεις, μελέτη στοιχείων και δυνατοτήτων, απόκτηση τεχνογνωσίας και «πλάγιες ματιές» ρίχνει η Πολεμική Αεροπορία προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αυτή τη φορά ο λόγος δεν φαίνεται να είναι-προς το παρόν- η μακροπρόθεσμη όπως όλα δείχνουν απόκτηση ενός αεροσκάφους 5ης γενιάς, όπως το F-35, αλλά η πιθανή προσέγγιση με στόχο την επόμενη μέρα στην αεροπορική τεχνολογία με κάποιο νέου τύπου ή και παλαιότερης γενιάς (αλλά σίγουρα πιο σύγχρονο από τον δικό μας «Πήγασο») μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Λίγο η συμφωνία για την 6μηνη-αρχικά- παραμονή των Αμερικανικών UAV στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, λίγο οι γειτονικές προκλήσεις με τις πτήσεις στην οριογραμμή του FIR Αθηνών με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, από την άλλη όλες οι γεωστρατηγικές αλλαγές στην ευρύτερη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου και η τεχνολογική εξέλιξη με τα όσα συμβαίνουν στον τομέα των εξοπλιστικών, φέρνουν ένα ακόμη αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας να επικαιροποιείται αναζητώντας ταυτόχρονα την μια και ρεαλιστική λύση.

Η παρουσία των Αμερικανικών MQ-9 Reaper στη Θεσσαλία είναι το εναρκτήριο λάκτισμα που έφερε ξανά την παλαιότερη σκέψη που είχε παγώσει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας τα τελευταία 8 χρόνια.

Ωστόσο και από το αεροπορικό επιτελείο εκείνο που λένε είναι πως με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό, αλλά και του επόμενου έτους αυτά τα θέλω ίσως παραμείνουν σκέψεις εκτός κι αν υπάρξει ένας ακόμη «από μηχανής Θεός» που θα φέρει στον τομέα των Μη Επανδρωμένων τη χώρα μας ξανά εντός των εξελίξεων.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, όλο αυτό το θέμα μπορεί να βρίσκεται σε ιδιαίτερα αρχικό στάδιο, πλην όμως, όλα αυτά δεν είναι και δύσκολο να προχωρήσουν ένα βήμα περισσότερο την ώρα που ήδη η χώρα μας έχει προχωρήσει σε μίσθωση UAVs για την Πολιτική προστασία.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο Πήγασος- το Ελληνικό UAV- αυτά τα χρόνια και με πολύ λίγες αναβαθμίσεις που έχει υποστεί, κάνει μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή δουλειά για τα δεδομένα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή και πολύ πρόσφατα είδαν αυτά που ήθελαν οι επιτελείς και κατά τη διάρκεια της άσκησης Καταιγίδα στην οποία πετούσε πολλές ώρες το Ελληνικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος.

Ωστόσο η Πολεμική Αεροπορία οφείλει να κοιτάξει το μέλλον κι αυτό πολλές φορές γίνεται σκληρό βλέμμα μιας και οι ραγδαίες εξελίξεις του τεχνολογικού τομέα και τα άλματα που επιτυγχάνονται, δείχνουν με σαφή τρόπο ότι για να είσαι ισχυρός και υπολογίσιμη δύναμη οφείλεις να συμβαδίζεις ή και να προηγείσαι πολλές φορές, όχι πάντα να μένεις πίσω και απλώς ν’ ακολουθείς…

Πηγή: HellasJournal

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Νίκος Δένδιας: Δρομολογείται η δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου αλά Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr