Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραματικό γράμμα των φίλων του 15χρονου που αυτοκτόνησε στους ηθικούς αυτουργούς

Δραματικό γράμμα των φίλων του 15χρονου που αυτοκτόνησε στους ηθικούς αυτουργούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για το τραγικό συμβάν του απαγχονισμού του 15χρονου μαθητή ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αργυρούπολη.

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας σε εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει άμεσα την εξέταση μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τις αστυνομικές αρχές, ο 15χρονος άφησε σημείωμα, στις λίγες γραμμές του οποίου εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να δώσει τέλος στη ζωή σου.

Ο πόνος των φίλων του όμως είναι μεγάλος. Όλοι τους είναι συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό του 15χρονου και δεν μπορούν να το πιστέψουν. Μέσω ενός γράμματος που ανήρτησαν όλοι του οι φίλοι στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν τον πόνο που νιώθουν αλλά και ρωτούν τους ηθικούς αυτουργούς πως νιώθουν τώρα που κολλητός τους έφυγε από την ζωή.

Διαβάστε τι έγραψαν:

«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν 15χρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας; Ορίστε, τώρα πια πάει.. Πως νιώθεις… Για πες… Έφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα. Για πες τώρα μεγάλε αν έχει την μπέσα και τα α.. που τον κορόιδευες, είσαι ευχαριστημένος. Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες την ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του. Κατάφερες λοιπόν να τον κάνεις να νομίζει ότι η μόνη λύση και ο μόνος τρόπος είναι η αυτοκτονία. Γιατί να το κάνετε αυτό; Δώστε μου έναν γ… λόγο. Άξιζε εξαιτίας του κόμπλεξ και της ανωριμότητάς σου να πεθάνει. Όμως σωστά τώρα ξαφνικά θυμήθηκες ότι αυτό το άτομο έχει καρδιά. Ξέχασες ακόμα ότι εκτός από ψυχή, έχει και γ… αισθήματα. Και πονούσε. Πονούσε πολύ… Όμως εσύ ως μ… και ως μ… τον έγραψες και τον άφησες να καταστραφεί. Έπρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ» έγραψαν οι φίλου του.

Το γράμμα

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του αδερφού του)», αρχίζει το λακωνικό του γράμμα και στη συνέχεια, αφού αναφέρει τα ονόματα συγκεκριμένων ατόμων, γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Αστυνομίας που συνομίλησαν με τους γονείς του άτυχου παιδιού, οι οποίοι φέρεται να ανέφεραν στα πρώτα τους λόγια πως ο γιος τους δεν είχε εκφράσει ποτέ κάποιο παράπονο, δεν είχε διαμαρτυρηθεί για κάτι στο σχολείο και δεν είχε αναφέρει πως ήταν θύμα bullying. «Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ηταν κανονικός. Δεν είχαμε τέτοια δείγματα σε καμία περίπτωση», φέρεται να υποστήριξαν οι γονείς του άτυχου 15χρονου μαθητή σχολείου των νοτίων προαστίων, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Γιος ιδιοκτήτη εστιατορίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής, που φέτος τελείωσε την πρώτη Λυκείου, είναι ο ένας από τους δύο γιους ιδιοκτήτη εστιατορίου των νοτίων προαστίων, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν και υποψήφιος με τη νυν αντιπολιτευτική παράταξη στις δημοτικές εκλογές.

Οι γονείς του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στον Ελεύθερος Τύπος, εντόπισαν στο δωμάτιό του ορισμένα χειρόγραφα σημειώματα που είχε αφήσει ο γιος τους. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο άτυχος νεαρός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις δεχόταν bullying από συμμαθητές του.

Δεν δίστασε μάλιστα να κατονομάσει και έξι συγκεκριμένα άτομα, τα οποία, όπως υποστήριζε στο σημείωμά του, του ασκούσαν ψυχολογικό πόλεμο για διάφορους λόγους, οι οποίοι εξετάζονται πλέον από τις αστυνομικές αρχές. Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια του Τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ζητηθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκομένους, τους γονείς αλλά και τους καθηγητές του άτυχου νεαρού. «Δεν στοιχειοθετείται κάποιο αδίκημα έως αυτή την ώρα. Μιλάμε για μια αυτοκτονία ενός νεαρού παιδιού και εξετάζεται τι μπορεί να τον οδήγησε σε αυτό το σημείο», υποστήριξαν στον «Ε.Τ.» αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γονείς αλλά και ο μεγαλύτερος αδερφός του άτυχου 15χρονου είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, καθώς κανείς δεν μοιάζει να γνώριζε τι ακριβώς φαίνεται πως περνούσε το παιδί με το οποίο ζούσαν καθημερινά.

Τι λένε στις καταθέσεις

Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπως ξεκαθαρίζουν αστυνομικές πηγές που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σημαντικές θεωρούνται και οι καταθέσεις που θα κληθούν να δώσουν φίλοι και συμμαθητές του 15χρονου, ούτως ώστε να διαπιστωθεί από τις αρχές αν τελικώς του γινόταν bullying από τα συγκεκριμένα άτομα, με ποιον τρόπο και σε ποιο βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέγκαν Μάρκλ: Δηλώνει θύμα bullying κατά τη διάρκεια των δύο εγκυμοσύνων της

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Μενίδι: Ανήλικοι ασέλγησαν σε 12χρονο μέσα στο σχολείο – Ο ένας είπε ότι το έκανε για πλάκα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Αυτός ήταν ο 76χρονος που σκότωσε τρεις και αυτοκτόνησε

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος νεκροί στο σπίτι τους επί δύο μήνες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr