Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς κεντρική θέρμανση το 44% των πολυκατοικιών

Χωρίς κεντρική θέρμανση το 44% των πολυκατοικιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα στα δύο νοικοκυριά έμειναν με κλειστή την κεντρική θέρμανση φέτος τον χειμώνα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το 44% των πολυκατοικιών που έχουν λέβητες πετρελαίου, δεν τους χρησιμοποίησαν καθόλου. Την περίοδο 2012- 2013 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 33%.

Ο επικεφαλής της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής Χρ. Μπαλάσκας, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της εταιρείας για τη χρηματοδότηση του 50% του κόστους εγκατάστασης συστημάτων αυτονομίας για ζεστό νερό, μαγείρεμα και θέρμανση με φυσικό αέριο, έκανε γνωστό το παραπάνω στοιχείο προσθέτοντας ότι περίπου 250.000 διαμερίσματα στην Αθήνα αναζητούν λύση για τη θέρμανσή τους.

Πρόσθεσε δε πως το υπουργείο ΠΕΚΑ ετοιμάζει αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να γίνει εύκολη η εγκατάσταση αυτονομίας στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΠΑ δίνει μεγάλη σημασία στα προγράμματα αυτονομίας και έχει δεσμεύσει κεφάλαια 7 εκατ. ευρώ για να επιδοτήσει τέτοια συστήματα με το ποσό των 1.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την ΕΠΑ, η μέση εξοικονόμηση από την καύση φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου είναι της τάξης του 44% ενώ η μείωση στο βιομηχανικό τιμολόγιο για το 2013 ήταν 12% σε σχέση με το 2012 και για το οικιακό τιμολόγιο 11%. Παρ” όλα αυτά, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας αλλά και του ήπιου χειμώνα η συνολική κατανάλωση μειώθηκε κατά 11% με αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 18% από 210 εκατ. ευρώ το 2012, σε 171 εκατ. ευρώ το 2013 και των κερδών μετά από φόρους κατά 31%. Δηλαδή, από 20,7 εκατ. ευρώ, το 2012 σε 14,2 εκατ. ευρώ το 2013.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για τους απλήρωτους λογαριασμούς που ξεπερνούν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ

Εξοικονομώ 2023: Ανοίγουν άμεσα οι αιτήσεις για τον β’ κύκλο – «Κόφτης» τα εισοδηματικά κριτήρια

ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινά σταδιακά η μηνιαία καταμέτρηση για τους λογαριασμούς ρεύματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr