Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Μπάμπης Χριστακόπουλος
Blogger, Δημοσιογράφος

Τι απαντά η διευθύντρια του σχολείου στο Κερατσίνι για τους “καταληψίες” που… κόπηκαν από τις Πανελλαδικές

Τι απαντά η διευθύντρια του σχολείου στο Κερατσίνι για τους “καταληψίες” που… κόπηκαν από τις Πανελλαδικές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σειρά αναπάντητων ερωτημάτων προκύπτουν για τον τρόπο που κινήθηκαν οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές για τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου σε σχέση με την πενθήμερη κατάληψή τους. Η πλειοψηφία των ερωτήσεων που τους έγιναν δεν είχαν σχέση με την κατάληψη, αλλά με την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κα Κατσικαρέλη, διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου, (οι μαθητές του ήταν αυτοί που κλήθηκαν για κατάθεση από τις αστυνομικές αρχές), επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ διευκρίνισε ότι τα ονόματα δόθηκαν κατά την κατάθεσή της στο Α.Τ. Κερατσινίου τον Οκτώβριο του 2013 και όχι την περασμένη εβδομάδα. Έκτοτε συνέχισε, δεν είχε καμία ενόχληση από την αστυνομία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημείωσε επίσης ότι της δημιουργεί προβληματισμό η ανακίνηση αυτού του ζητήματος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεδομένου ότι, στην κατάθεσή της είχε τονίσει πως η συμπεριφορά των μαθητών την περίοδο της κατάληψη ήταν άριστη και δεν είχαν προκληθεί υλικές ζημιές. Τέλος, συμπλήρωσε ότι: «…δημιουργείται αδικαιολόγητη αναστάτωση στην σχολική κοινότητα και αυτό είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό. Αν οι αρχές, έπρεπε να καταλήξουν κάπου, θα έπρεπε να έχουν καταλήξει από εκείνη την στιγμή και όχι τέσσερις μήνες μετά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του 2ου Λυκείου που έπειτα από συνεδρίασή τους, εξέδωσαν ανακοίνωση καταδίκης και καταγγελίας της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων σημειώνοντας ότι, κατά την διάρκεια της κατάληψης, δεν παρατηρήθηκε καμία παραβατική συμπεριφορά και ότι το σχολείο παραδόθηκε από τους μαθητές, στην ίδια κατάσταση που παρελήφθη.

Από την πλευρά του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου, σημειώνεται ότι η κατάληψη αποφασίστηκε έπειτα από ψηφοφορία των μαθητών με ποσοστό 70% ενώ γίνεται μνεία στα αιτήματα των μαθητών για την κατάληψη, που ήταν:

• Η θέρμανση του σχολείου,
• Η επιδιόρθωση ζημιών που οφείλονται στη παλαιότητα του κτηρίου,
• Η παρουσία σχολικού φύλακα, και τέλος
• Να μην απολυθούν οι καθηγητές τους.

Τόσο στην ανακοίνωση των μαθητών όσο και σε αυτή του συλλόγου διδασκόντων, καταγγέλλεται ότι κάποιοι από τους μαθητές που προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα, κατέθεσαν χωρίς την παρουσία του κηδεμόνα τους, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι αστυνομικοί που λάμβαναν τις καταθέσεις, προέτρεψαν τον κηδεμόνα να φύγει.

Διαβάστε την προηγούμενη σχετική ανάρτησή μας: «Δεν θα γράψετε στις Πανελλαδικές γιατί κάνατε κατάληψη»

dekapentameles1dekapentameles2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Κερατσίνι: Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών και πέντε συλλήψεις

ΗΠΑ: Δυο χρόνια φυλακή και πρόστιμο σε 25χρονη καθηγήτρια που έκανε σεξ με έφηβο μαθητή της

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Μενίδι: Ανήλικοι ασέλγησαν σε 12χρονο μέσα στο σχολείο – Ο ένας είπε ότι το έκανε για πλάκα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr