Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αερομαχία με τουρκικά F-16 πάνω από τη Λέσβο – Έσπασαν το φράγμα του ήχου και σείστηκε ο τόπος

Αερομαχία με τουρκικά F-16 πάνω από τη Λέσβο – Έσπασαν το φράγμα του ήχου και σείστηκε ο τόπος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το νησί της Λέσβου αναστάτωσαν χθες βράδυ Πέμπτης τουρκικά μαχητικά F-16, όταν έσπασαν το φράγμα του ήχου κατά τη διάρκεια νυχτερινής παραβίασης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr, μεταξύ 20.30 με 21.00, έξι τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Τούρκοι είχαν σκοπό να εκπαιδευτούν σε νυχτερινή αερομαχία, καθώς ενώ το ένα ζευγάρι που ήταν οπλισμένο επιδόθηκε σε καθήκοντα φύλαξης τα άλλα 4 άρχισαν να αερομαχούν μεταξύ τους στο πλαίσιο εκπαίδευσης πετώντας ανάμεσα στα 12 και 15.000 πόδια.

Αμέσως απογειώθηκαν μαχητικά από την Αγχίαλο, που έσπευσαν με την ταχύτητα στο μέγιστο.

Τα τουρκικά μαχητικά προφανώς ενημερώθηκαν για τα επερχόμενα ελληνικά μαχητικά και έσπευσαν να απομακρυνθούν ανατολικά προς τη χώρα τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, με αποτέλεσμα να σπάσουν το φράγμα του ήχου μέσα στη νύχτα και να αναστατωθούν οι κάτοικοι της Λέσβου.

Οι Τούρκοι, την Πέμπτη έβγαλαν στο Αιγαίο μέχρι και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-38.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ και βάσει του ρεπορτάζ από το news.gr, μαζί με τη βραδινή εξάδα, η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο δέκα αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν τα εκπαιδευτικά συν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών.

Χθες σημειώθηκε και μια σύντομη αερομαχία λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, νοτιοανατολικά της Λήμνου, με ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών F-16.

Συνολικά, τα τουρκικά μαχητικά σημείωσαν χθες πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr