ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Κίνα: Πιθανή ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος χρυσού στον κόσμο
Ιερουσαλήμ: Αινιγματικό υπόγειο σύστημα σηράγγων
Σκληρή κόντρα Νετανιάχου-Μαμντάνι - Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι θα τον «αποκαλύψει» στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου - Εν
Αμοιβαία αμυντική συνδρομή Ελλάς, Κύπρου, Αιγύπτου - Ο Νίκος Δένδιας «μπλόκαρε» τη «φούσκα»-συμφωνία της Μέκκας από την Ανατ. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Όπως μεταδίδει το Evros-news.gr, συνελήφθη Τούρκος στρατιωτικός στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, κοντά στον Πέπλο, από ελληνική στρατιωτική περίπολο.
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ο Τούρκος στρατιώτης πέρασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο ελληνικό έδαφος, έφερε τον οπλισμό του, ενώ η σύλληψη του έθεσε αυτόματα σε συναγερμό τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Στρατιωτικές πήγες, όπως γράφει το Evros-news.gr, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά την σύλληψη, αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για χαμηλής έντασης περιστατικό, οι λεπτομέρειες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν με ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Διαψεύδεται ότι έπεσαν πυροβολισμοί κατά την σύλληψη.
Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας αναφέρουν, ότι αμέσως μετά την σύλληψη του Τούρκου στρατιωτικού, του οποίου είναι ακόμα άγνωστος ο βαθμός, η ιδιότητα, η μονάδα που υπηρετεί και άλλες λεπτομέρειες, τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του νομού Έβρου, τα Τμήματα Χρονικής Ετοιμότητας, πιο γνωστά ως ΤΧΕ, από την περιοχή τηςε Αλεξανδρούπολης μέχρι και τις Καστανιές.
Εκεί όπου την 1η Μαρτίου είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι παρέμειναν φυλακισμένοι από τους Τούρκους επί 167 ημέρες στην Αδριανούπολη και αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά στις 14 Αυγούστου.
Τόσο οι τοπικές στρατιωτικές όσο και αστυνομικές Αρχές αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, παραπέμπουν σε κεντρικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τηρούν «σιγή ιχθύος».
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Έλληνες στρατιώτες συνέλαβαν δύο Τούρκους στρατιώτες.























































