Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aυξάνονται οι μισθοί και στους εργαζόμενους σε ταχυφαγεία και delivery – Ο νέος βασικός μισθός

Aυξάνονται οι μισθοί και στους εργαζόμενους σε ταχυφαγεία και delivery – Ο νέος βασικός μισθός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυξήσεις Μισθών, Μισθός,

Σημαντικές αυξήσεις μισθών έρχονται για 5.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για ντελιβεράδες και εργαζόμενους σε αλυσίδες εστίασης φαστ φουντ (ταχυφαγεία) όπως προκύπτει ως υποχρέωση από τις αποφάσεις του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Όπως αναφέρει μάλιστα η ΠΟΕΕΤ, με βάση τις διαιτητικές αποφάσεις του ΟΜΕΔ, υπάρχει για τις επιχειρήσεις αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο βασικός μισθός για τον αρχιμάγειρα σε ταχυφαγείο θα είναι στο εξής τα 940,76 ευρώ.

Επίσης, ο μισθός του βοηθού ξεκινάει από τα 655,37 ευρώ και του διανομέα (delivery) φαγητού από τα 657,67 ευρώ. Με δεδομένο ότι ακόμα ο σημερινός κατώτατος μισθός είναι τα 586 ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι θα προκύψουν σημαντικές αυξήσεις στον κλάδο. Η αρχική συμφωνία είχε υπογραφεί τον περασμένο Απρίλιο, άρα με την απόφαση του ΟΜΕΔ προκύπτουν και αναδρομικά ποσά.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκδόθηκαν από τον ΟΜΕΔ διαιτητικές αποφάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους στις αλυσίδες εστίασης και στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα:

– Η υπ’ αριθ. ΠΕΝΤ.3/2018 διαιτητική απόφαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018.

Η Πενταμελής Επιτροπή Διαιτησίας απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης που προέβαλε η εργοδοτική οργάνωση και επικύρωσε το περιεχόμενο της ΔΑ ΤΡΙΜ. 5/2018.

Οι εργοδότες έχουν αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των πολύπαθων εργαζομένων στον πλέον απορυθμισμένο επισιτιστικό τομέα και θα καλέσουμε τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας να διαπιστώσουν τον βαθμό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων.

– Η υπ’ αριθ. ΤΡΙΜ.6/2018 διαιτητική απόφαση που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) όλης της χώρας.

Η διαιτητική απόφαση ορίζει αποδοχές με μικρή απόκλιση αυτών των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Παρά ταύτα, διασφαλίζει όλους τους θεσμικούς όρους εργασίας, ρυθμίζοντας έτσι τις εργασιακές σχέσεις σε όλον τον τουριστικό τομέα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μισθοί στον ιδιωτικό τομέα: «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες, χωρίς αναδρομικότητα

Τουρκία: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 49% λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές

Γερμανία: Αυτές είναι αυξήσεις – Συμφωνία για άνω του 11% στο Δημόσιο

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

Μητσοτάκης: Όχι σε ανασχηματισμό, εμμονή στο «επιτελικό κράτος», προσχηματική παραδοχή λαθών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr