Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βυθίστηκαν σκάφη λόγω του κυκλώνα «Ξενοφών» που σαρώνει τη χώρα

Βυθίστηκαν σκάφη λόγω του κυκλώνα «Ξενοφών» που σαρώνει τη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βυθίσεις σκαφών σημειώθηκαν σε Κάλυμνο, Ιερισσό και Ερέτρια, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την ελληνική επικράτεια, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό εντός του λιμένα Καλύμνου, βυθίστηκε το ταχύπλοο σκάφος «Πήγασος», εντός του λιμένα Σταυρού Θεσσαλονίκης, τα σκάφη «Ζωή» και «Βάσω» και εντός του δυτικού λιμενοβραχίονα Ερέτριας το σκάφος «Μάριος»

Σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπήρχαν επιβαίνοντες και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε υλικές ζημιές σε παρακείμενα σκάφη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικείες Λιμενικές Αρχές.

Σε Παροικία, Νάουσα και σε άλλους παράκτιους οικισμούς η κακοκαιρία είναι πολύ έντονη και η Πάρος μοιάζει παραδομένη στο έλεος των θυελλωδών ανέμων που κατά πολλούς είναι οι σφοδρότεροι των τελευταίων χρόνων.

Δείτε βίντεο:

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια, Αρκίτσα-Αιδηψός, Ρίο-Αντίρριο, Πρίνος-Καβάλα και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή-Θάσος, ενώ από το Βόλο για τις Σποράδες τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Προβλήματα και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, οπότε αναμένονται και βροχές.

Η κακοκαιρία είναι αισθητή και στην περιοχή της Αττικής. Το πρωί, οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να αποκολληθεί λαμαρίνες από τη στέγη στο 2ο σχολείο Καματερού, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς μαθητής ή εκπαιδευτικός.

Λόγω των ισχυρών ανέμων κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου η Πυροσβεστική στην Αττική δέχτηκε 55 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Δέντρο ξεριζώθηκε και στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από νησίδα επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα η κίνηση στο ρεύμα καθόδου διεξάγεται μόνο από τη λεωφορειολωρίδα.

Στη Θεσσαλονίκη οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την Πυροσβεστική να προχωρά σε έξι κοπές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία στον Όλυμπο έπεσε από τους 6 στους -6 βαθμούς Κελσίου, με το καταφύγιο Κάκκαλος να υποδέχεται τα πρώτα χιόνια της σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr