ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ομόφωνα οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 13 Ιανουαρίου 2018 προκειμένου να τοποθετηθούν για ζητήματα στη συνταγματική αναθεώρηση από τα κόμματα και τους αφορούν.
Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση την 14η Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (11 π.μ.) για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Τα θέματα που θα τεθούν στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης και του δημοψηφίσματος αφορούν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών, ο τρόπος επιλογής των ηγεσιών των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο), η κατάργηση του Μισθοδικείου και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, κ.λπ.
Συγκεκριμένα, τα τέσσερα θέματα που θα απασχολήσουν την έκτακτη γενική συνέλευση είναι:
α) πρόταση για αύξηση του ορίου αποχώρησης από την υπηρεσία στο 70ο έτος της ηλικίας του δικαστή,
β) ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης,
γ) πρόταση για να καταργηθεί το Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείο) και να περιέλθει η αρμοδιότητά του στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και
δ) να τεθούν στο Σύνταγμα διατάξεις που θα προβλέπουν την κατά προτεραιότητα εκδίκαση κατηγοριών υποθέσεων, τη δυνατότητα εκδίκασης υποθέσεων απευθείας ενώπιον του οικείου ανώτατου δικαστηρίου και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.























































