ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς επιτέθηκε ο «Ρουβίκωνας» στην Αμερικανική Πρεσβεία – Ανακρίνονται 8 άτομα

Πώς επιτέθηκε ο «Ρουβίκωνας» στην Αμερικανική Πρεσβεία – Ανακρίνονται 8 άτομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια, όπου εξετάζονται οι οκτώ προσαχθέντες, διενεργείται για την επίθεση της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, το σημείο όπου επέλεξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για να πετάξουν τα μπουκάλια με τις μπογιές, είναι από το πλάι του κτιρίου της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας, όπου βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Οι δράστες, περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μπογιές, καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Τελικά οι δράστες μετά την ενέργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Σήμερα το πρωί Δευτέρας η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε το ΣΚ του και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο εν μέσω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Μικρόβια στο αίμα», διάγνωση καρκίνου, σειρά από σκευάσματα και θεραπείες που κόστιζαν εκατοντάδες ευρώ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ρολόι αξίας 200.000 ευρώ φέρεται να έχει ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος – Ερευνάται αν είχε καταχωριστεί ως δώρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr