Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίνουν 1,3 εκατ. ευρώ στους Δήμους για τα αδέσποτα

Δίνουν 1,3 εκατ. ευρώ στους Δήμους για τα αδέσποτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με 1,3 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι δήμοι για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων, με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την απόφαση του υπουργού, Γ.Καρασμάνη, η οποία προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων, το ύψος της επιχορήγησης και η διαδικασία καταβολής της.

Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης, είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

Τα κονδύλια που προβλέπονται προέρχονται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούν τις νόμιμες, εγκεκριμένες και βεβαιωμένες δαπάνες των Δήμων ή των Συνδέσμων Δήμων, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, για τα οικονομικά έτη 2010, 2011, 2012 και 2013.

«Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς» δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης ο κ. Καρασμάνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάνω από 210.000 νεκρά ζώα έχουν δηλωθεί από τις πλημμύρες – Έχουν «συλλεγεί» μόλις 60.000

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Δυο αδέλφια σκότωσαν 52χρονο γείτονα τους γιατί τάιζε τα αδέσποτα

Σέρρες: Υπάνθρωπος έσβησε τσιγάρο στο κεφάλι της Ζιζέλ

ΕΛΑΣ: Νέα τηλεφωνική γραμμή 10410 για την προστασία των ζώων (βίντεο)

Έκκληση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς για τα πυρόπληκτα ζώα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr