Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της ανακρίτριας για το Φαρμακονήσι

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της ανακρίτριας για το Φαρμακονήσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποκαλυπτικό για τη δικαστική διερεύνηση του πνιγμού των έντεκα μεταναστών και προσφύγων στο Φαρμακονήσι είναι το έγγραφο που έστειλε στο MEGA η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Κω, ζητώντας να μη μεταδοθεί τηλεοπτικά ή στο διαδίκτυο η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές» με θέμα το Φαρμακονήσι και να σταματήσει η μετάδοση του διαφημιστικού τρέιλερ.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, πέρα από την προφανή απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας, με επίκληση της μυστικότητας της κύριας ανάκρισης που διενεργείται, η ανακρίτρια δίνει το στίγμα της για το πώς προσεγγίζει μια υπόθεση που έχει καταγγελθεί από τους επιζώντες και από διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ως επιχείρηση βίαιης επαναπροώθησης.

Στην πρώτη παράγραφο του εγγράφου, η ανακρίτρια όχι μόνο δεν κάνει καμία αναφορά σε επαναπροώθηση, αλλά φαίνεται να έχει ήδη εντοπίσει τον ένοχο της τραγωδίας! Ένοχοι είναι όνο οι κερδοσκόποι διακινητές!

«Κατόπιν της υπ” αριθμ. ΒΦ 14/2α εισαγγελικής παραγγελίας διενεργούμε κύρια ανάκριση για τις πράξεις της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα, από κερδοσκοπία, εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή και της παράνομης εισόδου στη χώρα», γράφει.

Μένει, γράφει ο Δημήτρης Αγγελίδης στην ΕφΣυν, να εξηγήσουν βέβαια οι δικαστικές αρχές πώς είναι a priori παράνομη η είσοδος ανθρώπων από το Αφγανιστάν και τη Συρία, τη στιγμή που το διεθνές δίκαιο και η διεθνής πρακτική τούς αναγνωρίζουν το δικαίωμα να ζητήσουν διεθνή προστασία ως πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές. Υποθέτουμε ότι η ανάκριση θα διερευνήσει, εκτός των άλλων στοιχείων, αν ακριβώς δόθηκε από το Λιμενικό η δυνατότητα πρόσβασης σε άσυλο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις των ελληνικών αρχών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

Στ. Θεοδωράκης: Ο Κασσελάκης το 2009 ψήφισε ΠΑΣΟΚ, θέλει τον φράχτη στον Έβρο, τον ενοχλεί η «τοξικότητα» των social media

Ράνια Τζίμα: «Αυτή πάντως είναι εικόνα απόλυτης διάλυσης, απολύτως απαράδεκτη»

Το… τερμάτισαν! Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 6,7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr