ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μόνο το 14% των δημοσίων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα έχουν ελεγχθεί σε πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο.
Ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων και των σχολικών μονάδωνo ξεκίνησε το 2001 μετά τον σεισμό της Πάρνηθας. Υπολογίζεται ότι υπό έλεγχο είναι 85.000 δημόσια κτίρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αθλητικές εγκαταστάσεις και νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΠ, υπολογίζεται ότι έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε 11.667 κτίρια.
Μάλιστα, στο 25% των κτιρίων που έγινε έλεγχος από το 2001 εντοπίστηκαν σοβαρές βλάβες και κακοτεχνίες. Σε αρκετά κτίρια παλιάς κατασκευής, τα παράθυρα ήταν τοποθετημένα σε λάθος σημείο και δεν υπήρχε σχέδιο διαφυγής των πολιτών σε περίπτωση σεισμού.























































