ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

300 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καστοριά

300 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καστοριά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καστοριά, ΚΕΕΛΠΝΟ, Μακεδονία, Νοσοκομεία,

Τον αριθμό – ρεκόρ των 300 κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, μέσα σε διάστημα 48 ωρών, κατέγραψαν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας του Αργους Ορεστικού και του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ασθενείς, που ενδέχεται να είναι περισσότεροι από 300, εμφανίζουν εμετούς, διάρροιες και κοιλιακό άλγος.

Παρά ταύτα, ο εργαστηριακός έλεγχος «για Salmonella spp. και Shigella spp. ήταν αρνητικός και αναμένονται τα αποτελέσματα του ιολογικού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων».

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν διαπίστωσαν κάποιο κοινό γεύμα ή δραστηριότητα (λ.χ. δείπνο σε γάμο ή εκδήλωση) και για τον λόγο αυτό στρέφουν τις υποψίες τους στο… νερό.

«Με τα έως τώρα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί η υδατογενής πηγή της επιδημίας ενώ παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων νερού που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας» τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του για περαιτέρω συμβουλές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θρήνος στη Χαλκιδική: Πέθανε ο 17χρονος μαθητής που υπέστη ανακοπή έξω από το σχολείο του

Χαλκιδική: Τσακάλι επιτέθηκε και τραυμάτισε 5χρονο παιδί σε παραλία

41χρονη καθαρίστρια έκλεβε για 15 χρόνια σεντόνια και τρόφιμα από το νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Αλ. Τσίπρας: Εθνικές προτεραιότητες στις επενδύσεις! Φάρμακα, βιοτεχνολογία, ποιοτικά τρόφιμα, αμυντική βιομηχανία, δίκτυα – Όποιος παραβιάζει τους κανόνες ΤΕΛΟΣ

Αλ. Τσίπρας: «Οι Έλληνες δουλεύουμε περισσότερες ώρες από σχεδόν όλους τους Ευρωπαίους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr