Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο νεκροί στην Κέρκυρα από τον Η1Ν1 – Μια 45χρονη κι ένας 37χρονος στον ύπνο του

Δύο νεκροί στην Κέρκυρα από τον Η1Ν1 – Μια 45χρονη κι ένας 37χρονος στον ύπνο του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη, Κέρκυρα,

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων από τον Η1Ν1, νέων ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της Γρίπης τύπου Α’, στο νησί της Κέρκυρας, έρχονται να αυξήσουν τη λίστα των θυμάτων του ιού Η1Ν1.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το πρώτο περιστατικό θανάτου σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν νεαρή γυναίκα, περίπου 45 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή, προσβεβλημένη από τον ιό της Γρίπης τύπου Α’, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Το δεύτερο περιστατικό θανάτου που επιβεβαιωμένα, σύμφωνα με τον κ. Κακαβίτσα, οφειλόταν στον ιό της Γρίπης τύπου Α’, είναι ενός 37χρονου από το Κοκκίνη, που πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του και κατόπιν διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής, αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πως ο θάνατός του προήλθε από το «θανατηφόρο» ιό της γρίπης.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, κάνει έκκληση σε κάθε πολίτη που έχει ύποπτα συμπτώματα γρίπης να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας, ενώ να σημειωθεί ότι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κακαβίτσα, «νοσηλεύονται ασθενείς, που έχουν πιστοποιηθεί με γρίπη, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους», όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Συμπτώματα:

Τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό).

Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμετούς, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια.

Τα συμπτώματα αρχίζουν 1-4 ημέρες μετά την προσβολή από τον ιό και διαρκούν 2-7 ημέρες, ο βήχας όμως μπορεί να επιμένει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Οι ενήλικες μπορεί να μεταδώσουν τη νόσο μία ημέρα πριν αρρωστήσουν και έως 5–7 ημέρες από τη στιγμή που θα εκδηλώσουν τα συμπτώματα.

Τα παιδιά και οι ασθενείς με σοβαρή ανοσοκαταστολή μπορεί να τη μεταδίδουν για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ομάδες υψηλού κινδύνου

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανήκουν τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα (π.χ. άσθμα ή άλλες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, μεταμόσχευση οργάνων, δρεπανοκυτταρική νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια), έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωίδες, θηλάζουσες, άτομα με δείκτη μάζας σώματος >40kg/m, παιδιά που παίρνουν μακροχρονίως ασπιρίνη (π.χ. νόσος kawasaki), άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Κέρκυρα μαθητής μαχαίρωσε μαθητές – Η κοινωνία έχει σαλτάρει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας δύο βουλευτές

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

Με γρίπη Η1Ν1 επέστρεψε από το Νταβός ο Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr