Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O ΕΟΦ απαγόρευσε την εξαγωγή 77 φαρμάκων – Δείτε ποια είναι

O ΕΟΦ απαγόρευσε την εξαγωγή 77 φαρμάκων – Δείτε ποια είναι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά σε μία προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος της έλλειψης προχώρησε ο ΕΟΦ.

«Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΦ θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης η οποία είναι σημαντικό να τηρηθεί από όλη την αλυσίδα διακίνησης (εταιρείες – φαρμακαποθήκες – φαρμακεία)», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

«Η δημοσιοποίηση των προϊόντων σε έλλειψη στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

»Παρόλα αυτά διαπιστώνουμε ότι η ανταπόκριση δεν είναι πάντοτε η αναμενόμενη.

»Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε, υπενθυμίζοντας ότι η ευθύνη της κάλυψης των αναγκών των ασθενών βαρύνει όλους μας στο μέρος που αναλογεί» καταλήγει ο ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των αναφορών για ελλείψεις, καθώς και των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός για τη διακίνηση των φαρμάκων, αποφασίσθηκε η επέκταση της Απαγόρευσης των Παράλληλων Εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης αριθμού φαρμακευτικών προϊόντων προκειμένου να διασφαλισθεί η επάρκειά τους για την ελληνική αγορά.

»Το μέτρο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένο για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα αρθεί, ολικώς ή μερικώς, όταν κριθεί ότι έχει αποκατασταθεί η επάρκεια των προϊόντων στην αγορά.

»Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΦ θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης η οποία είναι σημαντικό να τηρηθεί από όλη την αλυσίδα διακίνησης (εταιρείες – φαρμακαποθήκες – φαρμακεία).

»Όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι και δεν είναι πάντοτε εφικτό να προβλεφθούν.

»Η δημοσιοποίηση των προϊόντων σε έλλειψη στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

»Παρόλα αυτά διαπιστώνουμε ότι η ανταπόκριση δεν είναι πάντοτε η αναμενόμενη.

»Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε, υπενθυμίζοντας ότι η ευθύνη της κάλυψης των αναγκών των ασθενών βαρύνει όλους μας στο μέρος που αναλογεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδωνι όλα καλά; Δημοφιλή φάρμακα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των φαρμακείων – Ελλείψεις σε αναλγητικά και παιδικές αντιβιώσεις

LONARID-N

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του ευρέως χρησιμοποιούμενου αναλγητικού φαρμάκου LONARID-N

Ιορδανία και Γαλλία έριξαν με αλεξίπτωτα ιατρικές προμήθειες στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε από το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Άφησε φάρμακα και τρόφιμα

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα που διακινούνται μέσω Διαδικτύου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr