ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το 1944, 59 πολίτες είχαν εκτελεστεί από τα ναζιστικά στρατεύματα λίγο έξω από τα Καλύβια στο Αγρίνιο.
Το μνημείο που είχε φιλοτεχνηθεί με ένα μπρούτζινο βωμό θύμιζε όλα τα χρόνια την θυσία των πατριωτών που έδωσαν τη ζωή τους αντιστεκόμενοι στον ξένο εισβολέα.
Αυτόν τον Βωμό έκλεψε η συμμορία του μετάλλου για να κερδίσει λίγα ευρώ και μάλιστα προχώρησαν σε αυτήν βέβηλη πράξη μία ημέρα πριν τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο μνημείο αυτό.
Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, Γιάννη Μεσογίτη και τον υπάλληλο του Δήμου Αγρινίου, Γιάννη Αναστασίου, οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα την Ασφάλεια Αγρινίου.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι θρασύτατοι δράστες να έκοψαν τις βίδες από τη βάση και κατόπιν προσέγγισαν με όχημα, από την πίσω πλευρά του μνημείου και με κάποιο ανυψωτικό γερανό, μετέφεραν το βωμό σε άγνωστη τοποθεσία.
Η Ασφάλεια Αγρινίου, επιλήφθηκε ήδη του συμβάντος και διενεργεί σχετικές έρευνες στην περιοχή.























































