Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν δώδεκα ακροδεξιοί τραμπούκοι στην Καλλιθέα

Συνελήφθησαν δώδεκα ακροδεξιοί τραμπούκοι στην Καλλιθέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνελήφθησαν δώδεκα ακροδεξιοί, εκ των οποίων τέσσερις είναι ανήλικοι, για συμμετοχή στα επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις στην Καλλιθέα, ανήμερα 25ης Μαρτίου, όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου αλλά εμποδίστηκαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι δώδεκα ανήκουν σε ακροδεξιές ομάδες αλλά ειδικά ο ένας, ηλικίας 24 ετών, είχε συλληφθεί και πριν από έξι μέρες στην Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, για ρατσιστική επίθεση σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ρίψη μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα αδικήματα και αύριο θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Αριστεριστές και Φασίστες πήγαν να τα «λύσουν» στην εθνική επέτειο

Επεισόδια με μολότοφ και προσαγωγές, μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομικών δυνάμεων, που επενέβησαν για να αποτρέψουν συμπλοκή με συγκεντρωθέντες από τον αριστερό χώρο, σημειώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην Καλλιθέα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα περίπου 150 ατόμων απο το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Κύπρου, όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, για κατάθεση στεφάνων, ενώ μια ομάδα από 40-50 άτομα τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία ανήκουν στην Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα συγκέντρωση, στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Οι Χρυσαυγίτες κάποια στιγμή ξεκίνησαν με απειλητικές διαθέσεις με κατεύθυνση την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης, πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες.

Τότε οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν στα στενά και προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Ο Λαφαζάνης μετέτρεψε την εθνική επέτειο σε αλάνα

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά αντιφασιστών διαδηλωτών στην Καλλιθέα και την κάλυψη, όπως λέει, των κουκουλοφόρων της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενη στις προσαγωγές, που έλαβαν χώρα νωρίτερα στην πόλη, ύστερα από επεισόδια με μολότοφ.

Προφανώς οι αριστεριστές του μορφώματος αυτού δεν είδαν ποτέ να προσάγονται οι ακροδεξιοί.

Μια ζωή στο κλάμα και στη μιζέρια, η ντροπή της Αριστεράς. Μάλιστα, αυτοί οι μίζεροι γραφικοί, κατηγόρησαν την κυβέρνηση.

«Ξεπέρασαν τον εαυτό τους σήμερα κυβέρνηση, Δημοτική αρχή του Δήμου Καλλιθέας και Αστυνομία στην ανοχή και τις πλάτες που κάνουν στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Από νωρίς το πρωί ανήμερα της Εθνικής Επετείου μέλη της Λαϊκής Ενότητας και άλλων Αριστερών οργανώσεων πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

Προφανώς θεωρούν ότι η εθνική επέτειος είναι κατάλληλη στιγμή για να λύνουν τις διαφορές τους με τους φασίστες.

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ κάποια στιγμή 15 με 20 άτομα της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να καταλάβουν εξέδρα του Δήμου Καλλιθέας που είχε παραμείνει στον χώρο από προηγούμενες εκδηλώσεις, κάτι που το κατάφεραν προσωρινά με την ανοχή της Αστυνομίας και του Δήμου.

«Η αστυνομία όμως δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά απρόκλητα και αναίτια επιτέθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση χτυπώντας αδιάκριτα και χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

»Από την επίθεση τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο διαδηλωτές» τονίζει, προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση, παρά τη σφοδρότητα της επίθεσης, δεν διαλύθηκε και οι φασίστες της χρυσής αυγής αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

«Αποδεικνύεται δε πως η κυβέρνηση όχι μόνο ανέχεται αλλά και συντηρεί, για δικές της σκοπιμότητες, τη δράση των ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων ενώ παράλληλα κτυπάει το λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές της Λαϊκής Ενότητας.

»Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και την κάλυψη στα ακροδεξιά στοιχεία της χρυσής αυγής. Δηλώνει δε ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ενάντια στον φασισμό και τις μνημονιακές πολιτικές που τον γεννούν και τον τρέφουν. Ο φασισμός δεν θα περάσει!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταλάβατε; Σήμερα που τιμούμε την απελευθέρωσή μας, τα γκρουπούσκουλα της ακροαριστεράς και οι συμμορίες της ακροδεξιάς επέλεξαν να ασχημονήσουν. Τα χουλιγκάνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αττική – Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη, ο ρόλος του ταξιτζή

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr