Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μεγάλη Στοά παρέδωσε όχημα στην Πυροσβεστική – Τι δήλωσε ο Μέγας Διδάσκαλος Μιχαήλ Ματτές

Η Μεγάλη Στοά παρέδωσε όχημα στην Πυροσβεστική – Τι δήλωσε ο Μέγας Διδάσκαλος Μιχαήλ Ματτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο, στο ξενοδοχείο «Divani Karavel» της Αθήνας, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος πραγματοποίησε την 6η Ετήσια Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε αυτή και στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος παρέδωσε στο Πυροσβεστικό Σώμα ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα.

Επίσης, παρέδωσε από μια δωροεπιταγή ύψους 5.000 ευρώ σε 18 συλλόγους προστασίας παιδιών όπως και 24 υποτροφίες σε φοιτητές.

Σε ανάρτησή της, στη σελίδα της στο Facebook, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έγραψε σχετικά με την προσφορά των μελών της στο Πυροσβεστικό Σώμα:

«Την χορηγία του Τεκτονικού Ιδρύματος στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος υπέρ των πυροπλήκτων στο Μάτι, που ήταν ένα δικάμπινο Pick Up Nissan Navara 4X4 πλήρως εξοπλισμένο, παρέλαβε ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος στην Ετήσια Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

»Η δωρεά έγινε με την προσφορά των αδελφών της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος ύστερα από την τραγική φωτιά στο Μάτι».

Στο βήμα της εκδήλωσης ο αντιστράτηγος Κυριακόπουλος.

Περισσότεροι από χίλιοι Ελευθεροτέκτονες και φίλοι της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, Μιχαήλ Ματτές, στο σύντομο καλωσόρισμα του στους περισσότερους από χίλιους παρευρισκομένους, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι γεγονός ότι ο Τεκτονισμός, όντας φιλανθρωπικός θεσμός, φρόντιζε πάντα να εκπληρώνει τον σκοπό του μέσω του Τεκτονικού Ιδρύματος “προς ευόδωσιν έργων ευποιΐας, ιδία δε περιθάλψεως ενδεών και μορφώσεως απόρων παίδων”.

»Στόχος μας είναι να σταθούμε αρωγοί στους νέους μας, ισχυροποιώντας τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον.

»Γι’ αυτό λοιπόν επικεντρωθήκαμε σε φιλανθρωπία επιλέγοντας ιδρύματα, συλλόγους και κοινωνικούς φορείς φροντίδας παιδιών, προσφέροντας είτε δωροεπιταγές ειδών πρώτης ανάγκης, είτε υποτροφίες σε αριστούχους προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς σπουδαστές, που προτείνονται από του αρμόδιους φορείς των κλάδων τους».

Όπως επεσήμανε ο Μεγάλος Διδάσκαλος, ο θεσμός της Ετήσιας Εκδήλωσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκίνησε το 2013, επί προεδρίας του Επίτιμου Μεγάλου Διδασκάλου Γεωργίου Βασιλογεώργη, συνεχίστηκε λίαν επιτυχώς από τον Επίτιμο Μεγάλο Διδάσκαλο Κωνσταντίνο Πολίτη και «πλέον υπηρετείται από το παρόν Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και Αδελφάτο του Τεκτονικού Ιδρύματος υπό την προεδρία μου».

Κλείνοντας το σύντομο καλοσώρισμά του, ο Μέγας Διδάσκαλος Μιχαήλ Ματτές ευχαρίστησε τα μέλη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για την παρουσία τους και την έμπρακτη στήριξη του θεσμού και διαβεβαίωσε ότι «θα φροντίζουμε για την προαγωγή και εδραίωση με τον καλύτερο τρόπο του φιλανθρωπικού μας έργου, πάντα με την βοήθειά σας και την συμμετοχή σας».

Λεζάντα κεντρικής εικόνας: Ο Μέγας Διδάσκαλος, Μιχαήλ Ματτές, παραλαμβάνει από τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, πλακέτα με το έμβλημα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί και η συνεισφορά των Κυπρίων Ελευθεροτεκτόνων στο όχημα που προσφέρθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας εις την Κύπρον, συνέβαλε με 15.000 ευρώ στην απόκτηση του οχήματος.

Την επιταγή είχε παραδώσει στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ο Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος της Κύπρου Μιχαήλ Χατζηκωνσταντάς.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, ο Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος της Κύπρου Μιχαήλ Χατζηκωνσταντάς προσέφερε επιταγή 15.000 ευρώ στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.

Ο Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος συνοδευόταν από τον Πρόσθετο Μεγ. Διδάσκαλο Λέανδρο Ζαχαριάδη, Περιφερειακούς Μεγάλους Αξιωματικούς, και μέλη της Περιφερειακής Μεγάλης Στοάς της Κύπρου που επισκέφτηκαν τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος στις 6 Δεκεμβρίου 2018, προκειμένου να παραδώσουν τη δωρεά τους στον [προηγούμενο] Μεγάλο Διδάσκαλο Κωνσταντίνο Πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) για 21/4: Παραμένουμε «συνεπείς υπερασπιστές του δικαίου και της αντίστασης κάθε είδους παρεμβάσεων που απειλούν τη Δημοκρατία»

Ζάκυνθος: Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τον Ανδρέα Κάλβο – Μεγάλο πλήθος Ζακυνθινών

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τη μνήμη του Εμμανουήλ Ξάνθου – «Σεβασμός στα ιδανικά της ελευθερίας, της αδελφότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας»

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr