Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι κόρη της παιδιάτρου Ασπασίας Μούτου και του καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, που έχασε τη ζωή του στις κορυφές των Άνδεων, όταν είχε πάει για ορειβασία, μια τραγωδία που είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Η αγάπη της για τα αεροπλάνα καλλιεργήθηκε από τα γυμνασιακά της χρόνια και την έκανε να φύγει από την οικογενειακή «παράδοση» που υπηρετεί την ιατρική, φτάνοντας να γίνει τελικά η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ’ αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων.

Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου», είχε δηλώσει το 2016 όταν ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είχε καταφέρει να εισαχθεί δεύτερη στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ)- Ιπτάμενοι.

«Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός διότι ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία.

»Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά – σιγά καταστάλαξα σε αυτό» είχε αναφέρει σημειώνοντας ότι δεν τη φοβίζει το ό,τι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα καθώς πιστεύει «πως δεν είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα.

»Όποιος προσπαθεί επιτυγχάνει. Ελπίζω να τα καταφέρω διότι πρόκειται για στρατό και στη συνέχεια στοχεύω να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που θα επιλεγούν για τις πτήσεις.

»Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει», έχει πει παλαιότερα.

«Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

»Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά.

»Όλοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της» σχολίασε σε ανάρτηση στα social media ο καθηγητής του ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Η Σχολή Ευελπίδων στις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr