Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες δασικές πυρκαγιές σε Βοιωτία, Λάρισα, Κέρκυρα, Λακωνία

Νέες δασικές πυρκαγιές σε Βοιωτία, Λάρισα, Κέρκυρα, Λακωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή, σε Βοιωτία, Λάρισα, Κέρκυρα, Λακωνία.

Το πιο πρόσφατο, αλλά και μεγαλύτερο, είναι αυτό χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας.

Στην περιοχή μετέβησαν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην Αμυγδαλέα Λάρισας, πυρκαγιά μαίνεται σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, όπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε επίσης έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασιάς στη Λακωνία.

Έντεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και τρία Petzetel ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης και άμεσα την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρίκι Καλαβρύτων, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο

Χαμηλή βλάστηση καίγεται και στην περιοχή Άφρα Κέρκυρας. Κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήμα με έξι πυροσβέστες και τρία Petzetel, ενώ συνδράμουν τρεις υδροφόρες ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε από την πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων.

Τα εναέρια μέσα κατάσβεσης έχουν αποχωρήσει, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 19 οχήματα και 40 πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στη Σάμο, σε ύφεση είναι την Κυριακή οι τελευταίες μικρές αναζωπυρώσεις στην καμένη έκταση.

Τα τρία ελικόπτερα που επιχειρούσαν το πρωί αποχώρησαν, ενώ οι επίγειες δυνάμεις – πυροσβέστες κι εθελοντές – είναι ακόμα στην περιοχή, πίσω από τις ανεμογεννήτριες Πυθαγορείου, εκεί όπου έφθασε χθες η φωτιά, που ξεκίνησε από τον Μεσόκαμπο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, σε αγροτοδασική έκταση στη Νέα Κίο Αργολίδας, καθώς και σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στην Αττική.

Στο μεταξύ, στη σύλληψη δύο εμπρηστών σε Ηλεία και Μεσσηνία προχώρησε η πυροσβεστική.

Πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα, σε εννέα περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην Αττική, σε ετοιμότητα δηλώνουν πως παραμένουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, που συνεχίζει να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα με τη διάθεση έξι υδροφόρων.

Υδροφόρα οχήματά της θα βρίσκονται και αύριο προληπτικά στο Πεδίο του Άρεως και στο Αττικό Άλσος, ενώ το Αττικό Άλσος θα παραμείνει κλειστό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Στην Κέρκυρα μαθητής μαχαίρωσε μαθητές – Η κοινωνία έχει σαλτάρει!

Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr