Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον βασιλικό τάφο

Αμφίπολη: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον βασιλικό τάφο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παγκόσμιο είναι το ενδιαφέρον για τον βασιλικό τάφο στην Αμφίπολη, με τα μεγαλύτερα Μέσα του πλανήτη να αφιερώνουν ρεπορτάζ και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Αυτό που εξιτάρει την φαντασία όλων, εκτός από των Ελλήνων, είναι το γεγονός ότι ο τάφος είναι της περιόδου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι αυτό από μόνο του δίνει μια κινηματογραφική πλοκή στην όλη υπόθεση.

Στα ξένα δημοσιεύματα προβάλλεται η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι πρόκειται για ένα «εξαιρετικά σημαντικό εύρημα», το οποίο χρονολογείται μεταξύ του 325 – 300 π.Χ. καθώς και η περιγραφή από τον Αντώνη Σαμαρά ότι ένας φαρδύς δρόμος οδηγεί στον τάφο, του οποίου η είσοδος φυλάσσεται από δυο ολόγλυφες Σφίγγες και μένει να διαπιστωθεί ποιος είχε ταφεί εκεί.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σε άρθρο του, κάνει λόγο για «Μυστήριο γύρω από την ανακάλυψη αρχαίου τάφου στην Ελλάδα». Το κείμενο αναφέρεται στην ανακάλυψη του αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη, αλλά και στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και της υπεύθυνης αρχαιολόγου, Κατερίνας Περιστέρη.

Τηλεγράφημα του Reuters και ρεπορτάζ της «Washington Post», βασισμένο σε είδηση του Associated Press, αναφέρονται στον μακεδονικό τάφο που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αρχαιολογικό χώρο.

Στις ανακαλύψεις της Αμφίπολης αναφέρεται και ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης «Le Figaro», ενώ δημοσίευμα του «Guardian» γράφει πως οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τεράστιο αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη, ο οποίος έχει έρθει σταδιακά στο φως τα τελευταία δύο χρόνια, και σηματοδοτεί μια σημαντική αποκάλυψη από την πρώιμη ελληνιστική εποχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr