Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ναυμαχία Σαλαμίνας, Σαλαμίνα,

Ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος και αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ της Σαλαμίνας, ένας σύλλογος που αγωνίζεται χρόνια τώρα για την προστασία, προβολή και παγκόσμια ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, προσκαλεί σε ανοικτή σύσκεψη με θέμα τα «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2014» την Πέμπτη 28/8/2014 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Αμπελακίων, παρουσία της νέας Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ρούλας Νάννου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου:

Όλοι μας καλούμαστε να συμμετάσχουμε όχι μόνο για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά για να συνεχίζουμε να μεταλαμπαδεύουμε τον πολιτισμό μας παγκοσμίως, να υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η Σαλαμίνα, το ιερό νησί του Αίαντα, είναι η παγκόσμια κοιτίδα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, όπως πολύ εύστοχα υπάρχει στο νέο έμβλημα του Δήμου μαζί με τον Αίαντα το Κυχρεα τις 23 πόλεις κράτη και σχεδόν 7.000 χρόνια Ιστορίας.

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας ξεκινούν 22 έως 29 Σεπτεμβρίου. Η Έναρξη γίνεται κάθε χρόνο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Δημάρχου Σαλαμίνας, αρχηγών κομμάτων, του Περιφερειάρχη Αττικής, 22 Δημάρχων, ΑΓΕΕΘΑ, Αρχηγού ΠΝ, Αρχηγού ΛΣ, Πρεσβειών, εκπροσώπων της UNESCO, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ καθόλη την εβδομάδα πραγματοποιούνται στη Σαλαμίνα αρχαίες θεατρικές παραστάσεις, κωπηλατικοί / ιστιοπλοϊκοι αγώνες, εκθέσεις ζωγραφικής, πανελλήνιος Ποιητικός διαγωνισμός με θέμα τη Ναυμαχία, εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού / του Πολεμικού Ναυτικού, την 28η Σεπτεμβρίου γίνεται η “αφή απολλωνίου φωτός” στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων / συνάντηση του δικτύου των αδελφοποιημένων πόλεων – Δήμων στον αρχαίο λιμένα της Σαλαμίνας και τη 29η Σεπτεμβρίου η μεγαλειώδης μαθητική – στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο μνημείο του Αρχαίου Λιμένα με την κατάθεση στεφάνων στον υγρό τάφο από τη Δήμαρχο Σαλαμίνος, την Κυβέρνηση , Αρχηγούς ΑΓΕΕΘΑ – Π.Ν. – Λ.Σ., πάνω από 40 Ξένες χώρες και από φέτος θα τιμά την επέτειο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας.

Ο Δήμος της Σαλαμίνας έχει πάρει επίσης μια πολύ σημαντική ιστορική απόφαση μετά την εισήγηση του Προέδρου του Αιαντίς κ. Μαριδάκη να ανακηρυχθεί η 29η Σεπτεμβρίου -ημέρα της Ναυμαχία της Σαλαμίνας- ως επίσημη αργία αφιερωμένη στο Πολεμικό Ναυτικό!!!

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η επέτειος για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος με την ονομασία “ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ” ξεκίνησε να εορτάζεται από το 1977 από τον Ιδρυτή του “ΑΙΑΝΤΙΣ” κ. Χρήστο Μαριδάκη, ο οποίος μέχρι και σήμερα συνεχίζει ως αιώνιος έφηβος να προβάλλει τη Σαλαμίνα και την Ελλάδα παγκοσμίως.

Τα λόγια της Μελίνας είναι πιο επίκαιρα από ποτέ… “Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ…”

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΥΣ !!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!

salamina

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλος νικητής του FreeWin κέρδισε 10.000 ευρώ σε κατάστημα ΟΠΑΠ στη Σαλαμίνα – Εντελώς δωρεάν συμμετοχή μέσω του OPAP Store App

Σαλαμίνα: Σύλληψη δύο Πολωνών – Με drone και φωτογραφική εισήλθαν σε στρατιωτική εγκατάσταση

Λύγισε η μητέρα της 43χρονης στη Σαλαμίνα: «Ήταν πολύ αθώα, να με συγχωρέσει που δεν την προστάτευσα παραπάνω»

Ανατριχιάζει ο δολοφόνος της 43χρονης στη Σαλαμίνα: «Πυροβόλησα και την ξέκανα – Αδελφάκι μου νιώθω πολύ ελεύθερος»

Φονικό στη Σαλαμίνα – Αδερφή 43χρονης: «Δεν κατέστρεψε μόνο την αδερφή μου, κατέστρεψε και το παιδί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr