ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Καταλήψεις, Μαθητές, Μαθητικές Καταλήψεις, Συλλαλητήρια, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

















































Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ισραήλ παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία - Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό
Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία - Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε καταλήψεις προχωρούν το ένα μετά το άλλο τα Λύκεια σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς οι μαθητές αντιδρούν στο νέο σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει την ισοδυναμία των πτυχίων αποφοίτων κολεγίων με τα αντίστοιχα των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, μάλιστα, οι μαθητές απ’ όλη την Αττική δίνουν ραντεβού στα Προπύλαια για ένα δυναμικό συλλαλητήριο.
Εδώ και μερικές ημέρες, άλλωστε, περισσότερα από 40 σχολεία -κυρίως Λύκεια αλλά και Γυμνάσια- στην Αττική τελούν υπό κατάληψη με αφορμή τα νέα δεδομένα που φέρνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση.
Έντονες αντιδράσεις στους μαθητές κυρίως των τελευταίων τάξεων του Λυκείου, έχουν προκαλέσει και τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την επαναφορά της βάσης του 10 και της τράπεζας θεμάτων, τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων και των Πανεπιστημίων, τον περιορισμό του χρόνου φοίτησης (ν+2) και τις αλλαγές στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.






















































