Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλύει η χώρα την Τρίτη – Ποιοι απεργούν – «Χειρόφρενο» στα Μέσα Μεταφοράς

Παραλύει η χώρα την Τρίτη – Ποιοι απεργούν – «Χειρόφρενο» στα Μέσα Μεταφοράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Απεργία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

Απεργιακό μπλακ άουτ την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, λόγω της κατάθεσης στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα ενώ παραλύει ο δημόσιος τομέας, με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβερνητικές πηγές με μια σκληρή διαρροή, κάνουν λόγο για «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες “εργατοπατέρες” του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

«Βασικό αίτημα της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές.

»Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για το νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

»Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για το νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

»Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης.

Και προσθέτουν: «Διαβάζουμε για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

»Οι “εργατοπατέρες” ζητούν επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

»Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. -Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.

»Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

»Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής.

»Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες “εργατοπατέρες” του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

Δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις μια του ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια και μια της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11.00 στην Κλαυθμώνος.

Χειρόφρενο στα Μέσα Μεταφοράς

Κατά τα άλλα λόγω της απεργίας, δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι αναμένεται να μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, απεργούν:

Μετρό

Λεωφορεία

Τρόλεϊ

Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ)

Τραμ

Χωρίς Δακτύλιο

Λόγω της απεργίας, δεν θα ισχύσει αύριο ο δακτύλιος και θα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων για όλα τα αυτοκίνητα.

Η Τροχαία ανακοίνωσε:

«Λόγω συμμετοχής των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, την Τρίτη 18.02.2020 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ) και επίσης, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

»Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Πάντως αύριο θα κινηθούν κανονικά ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Επίσης κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του οργανισμού Δημήτρης Τσερμενίδης.

Ποιοι άλλοι απεργούν

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, μέλη της οποίας θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος.

Επίσης τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνουν δεμένα λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΕΝΕΝ σε όλες τις κατηγορίες των σκαφών.

Οι δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, ενώ την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες λόγω της απεργίας των διανομέων Τύπου και των λιθογράφων.

Λόγω της απεργίας δεν θα λειτουργήσουν οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Μεγάλη ζήτηση για Έλληνες οδηγούς λεωφορείων – Ελκυστικά «πακέτα»

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Προαστιακό και ταξί την Τετάρτη

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Χωρίς ταξί την Τρίτη 27/2 η Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας διαμαρτυρίας

Απεργία 28/2 – Τι θα γίνει με τις πτήσεις Aegean και Olympic Air

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr