Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1000 πρόσφυγες από τη Συρία πέρασαν τα ελληνικά σύνορα

1000 πρόσφυγες από τη Συρία πέρασαν τα ελληνικά σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΒΗΜΑτος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποκάλυψε ότι 996 λαθρομετανάστες μπήκαν στη χώρα μας την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Όπως εξήγησε είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που έχουμε δεχθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι 200 από αυτούς τους ανθρώπους διασώθηκαν από τη θάλασσα, ενώ μεταξύ τους είναι και 100 παιδιά.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί (στη μεγάλη τους πλειοψηφία) είναι κυνηγημένοι από τους πολέμους που μαίνονται στις χώρες τους και η Τουρκία, αφού πρώτα τους υποδέχεται ως πρόσφυγες, στη συνέχεια τους “αδειάζει” σε εμάς. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στην Τουρκία υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε: “Η ροή είναι αυξημένη και αυτό έχει σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Τα προσφυγικά ρεύματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο αντίδρασης απέναντι στα γεγονότα. Οι κάτοικοι, στην αρχή, παραμένουν για να δουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα κοντά στην εστία τους. Στη συνέχεια, αποφασίζουν να φύγουν διότι ο κίνδυνος συνεχίζει– και αυτό γίνεται κυρίως με τους Σύρους που βρίσκονται πάνω από ένα εκατομμύριο στην Τουρκία– και όταν δεν έχει τελειώσει η κρίση και δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους, τότε αρχίζουν και ψάχνονται για άσυλο σε κάποια χώρα της ΕΕ. Άλλοι τόσοι περίπου βρίσκονται σε Λίβανο και Ιορδανία. Συζητάμε για πάνω από 100.000 ανθρώπους στα παράλια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr