ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πρόσφυγες, Συρία, Τουρκία,


















































Γιατί οι Ισραηλινοί ανατίναξαν την τουρκική βάση στη Β/Δ Συρία - Τι είπε ο Νετανιάχου
«Κοτούλες» (ή μάλλον... γαλοπούλες) οι Τούρκοι μετά τις ισραηλινές βόμβες που έφαγαν στη Β/Δ Συρία - Θρασύδειλοι με ρόμπες
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: ΣΟΚ στην Τουρκία από τον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό - «Η Τουρκία σκύβει το κεφάλι μόνο όταν είσαι
Ελλάς-Ισραήλ συμμαχία: Συνάντηση Δημητρίου Χούπη και Εγιάλ Ζαμίρ στην Ιερουσαλήμ - Σε νευρικό κλονισμό η Τουρκία
Το Ιράν σχεδιάζει να χτυπήσει Βαλκάνια και Κύπρο αν ο Τραμπ διατάξει νέα κλιμάκωση του πολέμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΒΗΜΑτος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποκάλυψε ότι 996 λαθρομετανάστες μπήκαν στη χώρα μας την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.
Όπως εξήγησε είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που έχουμε δεχθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι 200 από αυτούς τους ανθρώπους διασώθηκαν από τη θάλασσα, ενώ μεταξύ τους είναι και 100 παιδιά.
Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί (στη μεγάλη τους πλειοψηφία) είναι κυνηγημένοι από τους πολέμους που μαίνονται στις χώρες τους και η Τουρκία, αφού πρώτα τους υποδέχεται ως πρόσφυγες, στη συνέχεια τους “αδειάζει” σε εμάς. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στην Τουρκία υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε: “Η ροή είναι αυξημένη και αυτό έχει σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Τα προσφυγικά ρεύματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο αντίδρασης απέναντι στα γεγονότα. Οι κάτοικοι, στην αρχή, παραμένουν για να δουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα κοντά στην εστία τους. Στη συνέχεια, αποφασίζουν να φύγουν διότι ο κίνδυνος συνεχίζει– και αυτό γίνεται κυρίως με τους Σύρους που βρίσκονται πάνω από ένα εκατομμύριο στην Τουρκία– και όταν δεν έχει τελειώσει η κρίση και δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους, τότε αρχίζουν και ψάχνονται για άσυλο σε κάποια χώρα της ΕΕ. Άλλοι τόσοι περίπου βρίσκονται σε Λίβανο και Ιορδανία. Συζητάμε για πάνω από 100.000 ανθρώπους στα παράλια».























































