Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες μετανάστες κάνουν «απόβαση» στα νησιά μας – Αδιαφορεί το τουρκικό Λιμενικό

Εκατοντάδες μετανάστες κάνουν «απόβαση» στα νησιά μας – Αδιαφορεί το τουρκικό Λιμενικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατοντάδες είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που τις τελευταίες ώρες έχουν αρχίσει να καταφθάνουν με φουσκωτά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι μόνο στη Λέσβο έφτασαν 400 άτομα, ενώ περίπου 60 μετανάστες έφτασαν στη Χίο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και περιστατικά περισυλλογής από τις δυνάμεις του Λιμενικού, που περιπολούν κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας.

Στα 14 από τα 16 συμβάντα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες, οι ελληνικές Αρχές εντόπισαν τις βάρκες με τους πρόσφυγες και μετανάστες πριν αυτές μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ειδοποίησαν την τουρκική ακτοφυλακή.

Αντίθετα όμως με ότι συνέβαινε μέχρι πρότινος δεν υπήρξε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα οι βάρκες με τους αλλοδαπούς να φτάσουν τελικά στις ακτές των ελληνικών νησιών.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στα απέναντι τουρκικά παράλια βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες αλλοδαποί που περιμένουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr