Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεσηκωμός μεταναστών στη ΒΙΑΛ Χίου – Πετροπόλεμος και εμπρησμοί – Τι ζητά ο δήμαρχος

Ξεσηκωμός μεταναστών στη ΒΙΑΛ Χίου – Πετροπόλεμος και εμπρησμοί – Τι ζητά ο δήμαρχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο καμένα αυτοκίνητα, καμένες σκηνές μεταναστών, καταστροφές στις φρουρές των Αστυνομικών, είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που ξεκίνησαν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και κορυφώθηκαν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής, σκόρπισε φόβο και ανασφάλεια στους διαμένοντες της ΒΙ.ΑΛ. που θεώρησαν ότι είναι ακάλυπτοι από υγειονομική περίθαλψη, αφού η άτυχη 47χρονη είχε παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Χίου και είχε σταλεί πίσω στο hotspot, καταλήγοντας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Όπως αργότερα έγινε γνωστό η 47χρονη Ιρακινή, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για κορωνοϊό με αρνητικά αποτελέσματα, κάτι που διευκρινίστηκε από τις Αρχές με δεδομένο ότι αρκετοί διαμένοντες της ΒΙ.ΑΛ. φοβήθηκαν ότι η αιτία θανάτου της 47χρονης ήταν η προσβολή από τον Covid19.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στις 21.00 του Μεγάλου Σαββάτου όταν ομάδα μεταναστών ξεκίνησε την επίθεση με πέτρες προς τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα λίγο αργότερα τα επεισόδια να γενικευτούν.

Τα επεισόδια εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό που κάηκαν σκηνές, 2 αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών.

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, ο πετροπόλεμος συνεχίζονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.

Αντίδραση δημάρχου Χίου

Στην ανάγκη της δημιουργίας «εδώ και τώρα» ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου χώρου προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών, σε αντικατάσταση της δομής στη ΒΙΑΛ που άμεσα πρέπει να κλείσει, αναφέρεται με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Κάρμαντζης αναφέρει:

«Τα χθεσινά απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως.

»Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί – μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου – ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών.

»Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο.

»Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές λύσεις με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους μας.

»Η φωνή μας πρέπει να εισακουστεί! Εδώ και τώρα!» τονίζει ο δήμαρχος της Χίου.

Δείτε βίντεο από την τοπική ιστοσελίδα «Πολίτης Χίου»:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr