Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση μετοχών της Νεώριον στην ΟΝΕΧ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση μετοχών της Νεώριον στην ΟΝΕΧ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης των Ναυπηγίων Ελευσίνας στην εταιρεία ΟΝΕΧ, έγινε τη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση της συμβολαιογραφικής πράξης μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. στον νέο επενδυτή.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα, με τους δύο άνδρες να εξετάζουν τα «βήματα» που απομένουν για την ολοκλήρωση της αγοράς, που τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ελπίζουν να τους βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται επί σχεδόν μία δεκαετία.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. (ιδιοκτήτριας των Ναυπηγείων Ελευσίνας), στην εταιρία συμφερόντων του κυρίου Ξενοκώστα, με σκοπό την εξυγίανση της εταιρίας και τη μεταβίβαση μέσω του άρθρου 106βδ στον νέο επενδυτή.

»Η διαδικασία του “Due Diligence” που ζήτησε η DFC έχει ήδη ξεκινήσει και με τροπολογία που ψηφίσαμε στη Βουλή δώσαμε παράταση στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ώστε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και όλη τη διαδικασία.

»Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα φτάσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος και η ναυπηγική βιομηχανία θα αναγεννηθεί ξανά στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Ξενοκώστας επεσήμανε:

«Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό, κ. Παπαθανάση και την κυβέρνηση που είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που θα ευδοκιμήσει τους επόμενους μήνες.

»Αισιοδοξούμε όλοι μαζί να δούμε σύντομα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr