Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Πληθώρα κρουσμάτων στο ΚΥΤ της Χίου – Υγειονομικός αποκλεισμός

Κορωνοϊός: Πληθώρα κρουσμάτων στο ΚΥΤ της Χίου – Υγειονομικός αποκλεισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το υπουργείο κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον πέμπτο μήνα εγκυμοσύνης, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, σε συναγερμό τέθηκαν το Νοσοκομείο Χίου και το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, μετά τα δύο κρούσματα γυναικών – προσφύγων που εντοπίστηκαν στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα χθες εγκυμονούσα που νοσηλευόταν στη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χίου λόγω του ότι έπρεπε να μπει σε χειρουργείο (δυστυχώς το έμβρυο που κυοφορούσε διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό), εντοπίστηκε στον προχειρουργικό έλεγχο ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται 5 άτομα, οι 4 πρόσφυγες από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Παράλληλα από πλευράς Νοσοκομείου τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 4 εργαζόμενες από τη Μαιευτική κλινική.

Σήμερα το πρωί ακόμα μία εγκυμονούσα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου για να γεννήσει με καισαρική, βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό, δημιουργώντας ερωτηματικά για το ποια είναι η κατάσταση στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύμη: Κάτοικος βρήκε στη θάλασσα τσάντα με 2,5 εκατ. δολάρια

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr