Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ξέσπασμα της Περιστέρη για την Αμφίπολη: Πώς μιλάτε;

Το ξέσπασμα της Περιστέρη για την Αμφίπολη: Πώς μιλάτε;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ένα ειλικρινές ξέσπασμα, η επικεφαλής αρχαιολόγος στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη, απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έθετε το επικοινωνιακό ζήτημα γύρω από τις ανασκαφές και γινόταν αναφορά σε εμπλοκή απο εξωϋπηρεσιακούς παράγοντες.

Έπρεπε πριν κάνετε ανακοινώσεις να ζητήσετε ενημέρωση από εμένα, τονίζει στην επιστολή της η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.

“Είμαστε σε εποχή που η ενημέρωση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και είναι προτιμότερο να είναι έγκυρη και όχι ανακριβής” υπογραμμίζει η αρχαιολόγος στην επιστολή της – απάντηση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της αρχαιολόγου, επικεφαλής του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Αμφίπολη, προϊσταμένη της ΚΗ΄ ΕΠΚΑ, Κατερίνας Περιστέρη:

«Ως συνάδελφος αρχαιολόγος και υπεύθυνη ανασκαφέας, πριν προβείτε σε ανακοινώσεις που αφορούν την ανασκαφική μου έρευνα στην παραπάνω θέση, να φροντίζετε να επικοινωνείτε προηγουμένως μαζί μου έτσι ώστε να έχετε την σωστή εικόνα της ανασκαφής.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ανασκαφή μου διεξάγεται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο από μια αξιόλογη ομάδα συνεργατών διαφόρων ειδικοτήτων που εργαζόμαστε με απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ μας έχοντας όπως είναι φυσικό και την πλήρη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας.

Θεωρώ χρέος μου να ενημερώνω το ευρύ κοινό για την πορεία μιας ανασκαφής που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, για την οποία εκφράζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη όχι μόνο από συναδέλφους αρχαιολόγους και συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και από το ευρύτερο κοινό που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό, όποτε κριθεί απαραίτητο.

Είμαστε σε εποχή που η ενημέρωση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και είναι προτιμότερο να είναι έγκυρη και όχι ανακριβής. Με συγκινεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανασκαφική μου έρευνα σε μια δύσκολη για την χώρα μας εποχή, που μόνο καλό κάνει, χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για το ενδιαφέρον σας γιατί και ως μέλος του ΣΕΑ θεωρώ ότι έχω την αμέριστη συμπαράσταση σας στο δύσκολο έργο μας που όλοι ως αρχαιολόγοι γνωρίζουμε πολύ καλά.

Είμαι πάντα στην διάθεσή σας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος φοιτητής από την Κύπρο, μέσα στο διαμέρισμα του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr