ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Βίντεο, Κατερίνα Περιστέρη, Μακεδονία, Μέγας Αλέξανδρος, Σέρρες, Τύμβος Καστά,


















































Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» - «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4
Δημογραφικό: Αν η Ελλάδα χρειάζεται «μετανάστες», να «πάρει» Έλληνες/Ρωμιούς της Συρίας αντί για μουσουλμάνους
Η «Ηθική» ως εναλλακτικό μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία
Δημοσκόπηση RealPolls: Mονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ - Πάνω από 7 στους 10 δεν βλέπουν αυτοδυναμία
Η ΕΛ.Α.Σ. στρίμωξε τον Μητσοτάκη: Έχεις σκοπό να βάλεις πλαφόν στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων; Ή θα την πληρώσει πάλι ο 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ – διαμάντι για την Αρχαία Αμφίπολη, είχε γυριστεί στο πλαίσιο των εκπομπών Αρχαιολογικές Ξεναγήσεις, και είχε καταγράψει όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για αυτόν το σημαντικό τόπο.
Με μοναδικές εικόνες και πληροφορίες γύρω από πολιτισμό και την ιστορία της Αμφίπολης, το ντοκιμαντέρ είχε παρουσιαστεί ΕΡΤ το 1988.
Την ξενάγηση την έκαναν ο Μάκης Ρυματά και η Εύα Κοταμανίδου σε μια παραγωγή του Νίνο Ελμαντζόγλου.
Με αφετηρία το γνωστό ταφικό μνημείο, το Λιοντάρι της Αμφίπολης, ξεκινά η παρουσίαση πολλών ανασκαφικών λειψάνων που συναντά ο επισκέπτης στην περιοχή.
Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ευρήματα από την περιοχή της Αμφίπολης, τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο της Καβάλας: τα περίφημα αντικείμενα κοροπλαστικής (πήλινα ή κέρινα αγαλματίδια τα οποία παριστάνουν συνήθως Κόρες) όπως οι ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ, τα ειδώλια, τα αγγεία, τα κεραμικά έργα, οι επιτύμβιες στήλες και τα κοσμήματα.
Όλα αυτά φυσικά στην ΕΡΤ, στο κανάλι που σεβόταν τον πολιτισμό και με τέτοιες αξεπέραστες παραγωγές ήταν πραγματικά μια όαση την τηλεοπτική ζούγκλα.
Δείτε το ντοκιμαντέρ – διαμάντι:























































