ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι παραβίασαν το Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Οι Τούρκοι παραβίασαν το Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Aνήμερα της εθνικής γιορτής για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, η Άγκυρα αποφάσισε να αγνοήσει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να προχωρήσει σε νέες προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου!

Ειδικότερα, 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που πέταξαν σε δύο σχηματισμούς, πραγματοποίησαν 3 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, μη τηρώντας το μορατόριουμ πτήσεων στις εθνικές επετείους.

Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 9 τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα έξι ήταν μαχητικά F-16, δύο κατασκοπευτικά CN 235 και ένα ελικόπτερο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν – Το Ισραήλ αντιδρά

ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr