Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης προσέφυγε η ΓΣΕΕ

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης προσέφυγε η ΓΣΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΓΣΕΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης,

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) κατέθεσε τη Δευτέρα συλλογική προσφυγή στα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την παραβίαση κατά την τελευταία τριετία μεγάλου αριθμού κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων που κατοχυρώνει ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης.

Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη βίαιη μείωση των αποδοχών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα, ενώ η προσφυγή κατατίθεται σε μια περίοδο που η τρόικα πιέζει για αυξημένες αλλαγές στο εργασιακό πεδίο και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ μία ακόμη καταδίκη των αντεργατικών μνημονιακών μέτρων -που βάσιμα θεωρεί ότι θα υπάρξει και από το Συμβούλιο της Ευρώπης- είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντική πολιτική σημασία και θα επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τα τέλη του 2013 ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς είχε στηλιτεύσει της πρακτικές της τρόικας καταγγέλλοντας πως «παρέλειψε» τα ζητήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε πολλά από τα προγράμματα βοήθειας που εφάρμοσε σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ δεν έλαβε και πρόνοιες για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων.

Η Συνομοσπονδία θεωρεί πως μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τις προσφυγές της ΓΣΕΕ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στη Γενεύη και την πλήρη συμπαράταξη της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας των Συνδικάτων, η ΓΣΕΕ, εκτός από την προσφυγή της στους μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, εξετάζει τις προϋποθέσεις για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Για το θέμα αυτό έχει προγραμματισθεί νέα διάσκεψη των νομικών της με διακεκριμένους νομικούς από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, η οποία θα γίνει σύντομα στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr