ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίπτει τας χείρας του ο Άρειος Πάγος για τις εφόδους ΣΔΟΕ σε σπίτια για οφειλές

Νίπτει τας χείρας του ο Άρειος Πάγος για τις εφόδους ΣΔΟΕ σε σπίτια για οφειλές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την αναρμοδιότητα που επικαλέστηκε ο Άρειος Πάγος στη σημερινή του Ολομέλεια για το αν θα μπορούν ελεγκτικές αρχές και ΣΔΟΕ να εισβάλλουν σε σπίτια και γραφεία χωρίς την παρουσία εισαγγελέα για ληξιπρόθεσμες οφειλές, το θέμα αναμένεται να λυθεί με γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκου Παντελή -η οποία ωστόσο δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Το μείζον ζήτημα που προέκυψε μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση-«βόμβα» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), που άναψε το «πράσινο φως» για την έφοδο ελεγκτικών αρχών.

Σχετικό ερώτημα είχε σταλεί στον Άρειο Πάγο από το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με την οποία έκρινε ότι είναι αναρμόδια να αποφανθεί ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-5).

Πάντως, τα μέλη της Ολομέλειας αποφάσισαν να γνωμοδοτήσει για το θέμα αυτό ο κ. Παντελής, αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Χρήστος Σπίρτζης ζητά από τον Άρειο Πάγο ανάσυρση της υπόθεσης των υποκλοπών από το αρχείο και επανεξέταση της

ΔΣΑ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση των υποκλοπών – Καταπέλτης κατά Τζαβέλλα

Υποκλοπές: Νέες σφοδρές αντιδράσεις για τoν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κων. Τζαβέλλα

Υποκλοπές: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά παραίτηση Τζαβέλλα από τον Άρειο Πάγο

Σκληρή δήλωση Φαραντούρη για υποκλοπές: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Τζαβέλλας (…) αυτή τη στιγμή προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία σε αυτούς που τον διόρισαν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr