Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοκλής Ζαούτης: Αν δεν εμβολιάσουμε τα παιδιά, θα μείνει κενό στο τείχος ανοσίας

Θεοκλής Ζαούτης: Αν δεν εμβολιάσουμε τα παιδιά, θα μείνει κενό στο τείχος ανοσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παιδιά,

«Το κλείσιμο δεν είναι λύση για κανέναν, η λύση είναι το εμβόλιο», τόνισε μιλώντας στο TheCaller WEB TV, ο Καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Θεοκλής Ζαούτης.

Ο κ. Ζαούτης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να ξανανοίξουν τα σχολεία, καθώς 1 στα 10 παιδιά αναζήτησαν θεραπεία ως αποτέλεσμα της κοινωνικής απομόνωσης και το κλείσιμο των σχολείων.

Για να συμβεί αυτό αυτό, θα βοηθήσει πάρα πολύ να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι, υπογράμμισε.

«Αν εμβολιαστούμε, θα έχουμε ένα σχεδόν κανονικό φθινόπωρο.

»Αν καταφέρουμε με τον εμβολιασμό να μην νοσούμε σοβαρά να μην μπαίνουμε στις ΜΕΘ και να μην χάνουμε ζωές, να διατηρήσουμε δηλαδή τον κορωνοϊό ως μία ήπια νόσο, τότε θα έχουμε επανέλθει στις παλαιότερες εποχές», σημείωσε.

Εμβολιασμός παιδιών

Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 12 ετών, ο κ. Ζαούτης τόνισε πως «μία επιτυχημένη για μακροχρόνια στρατηγική για τον έλεγχο της πανδημίας είναι να καταφέρουμε να εμβολιάσουμε όσους περισσότερους μπορούμε με ασφάλεια.

»Και μπορεί τα δεδομένα να δείχνουν ότι οι ηλικίες 12-17 ετών νοσηλεύονται λιγότερο συχνά και παίρνουν τη νόσο πιο ήπια και ασυμπτωματικά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν νοσούν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη χώρα μας, στις ηλικίες 0 – 17 ετών έχουν καταγραφεί 40.000 κρούσματα και τρεις θάνατοι.

Συνολικά όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των θανάτων παιδιών από κορωνοϊό είναι διπλάσιος από τον αριθμό των θανάτων παιδιών σε μία περίοδο σοβαρής εποχικής γρίπης.

Ο κ. Ζαούτης εξήγησε πως με δεδομένο ότι οι παρενέργειες των εμβολίων είναι σπάνιες, θα πρέπει να εμβολιάσουμε και τα παιδιά, όπως τα εμβολιάζουμε κάθε χρόνο και για άλλα λοιμώδη νοσήματα, όπως η πολιομυελίτιδα, για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαούτης, «γνωρίζουμε από την ιστορία πως όταν αφήσουμε τρύπα στο τείχος ανοσίας, βλέπουμε επιστροφή των νοσημάτων.

» Αν δεν εμβολιάσουμε τα παιδιά, θα μείνει κενό στο τείχος ανοσίας».

Αν μάλιστα η ανοσία από τα εμβόλια ή τη νόσηση δεν κρατάει περισσότερο από ένα χρόνο, και έχουμε κενό, σύντομα θα γυρίσουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε, πρόσθεσε.

Παρενέργειες και παιδιά

Απαντώντας στους φόβους των γονέων για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολιασμού στα παιδιά, όπως τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας, ο κ. Ζαούτης τόνισε ότι τα παιδιά με ασυμπτωματική λοίμωξη από κορωνοϊό έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ένα πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο που μπορεί να επηρεάσει την καρδιά.

Ο ίδιος εκτιμά πως περίπου τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο που θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες σε παιδιά από 6 μηνών έως 12 ετών, θα πρέπει να γίνει μία σημαντική και σοβαρή συζήτηση για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα μικρότερα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr