Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαγιορκίνης: Πιθανά τα λοκντάουν και σε άλλα νησιά

Μαγιορκίνης: Πιθανά τα λοκντάουν και σε άλλα νησιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό και σε άλλα νησιά να υπάρξουν τοπικά lockdown όπως συμβαίνει σε Χανιά και Ηράκλειο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε αρχικά πως υπάρχει ανησυχία στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης σημειώνοντας πως:

«Όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσέξουν 10 φορές περισσότερο».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα τοπικού lockdown και σε άλλα νησιά, ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «Είναι πιθανό».

Για τα κριτήρια που οδηγούν τους ειδικούς σε αυτή την απόφαση, ο καθηγητής είπε:

«Αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες, αλλά και τη δυναμική που έχει το σύστημα υγείας σε κάθε νησί».

Σημειώνεται πως τα νησιά που ανησυχούν περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι η Νάξος, η Πάρος, η Ρόδος, η Χίος και η Μύκονος.

Υπενθυμίζουμε πως τα τοπικά lockdwon έχουν τα ακόλουθα μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μαγιορκίνης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σχολεία όταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για τα εμβόλια

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκε για το αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να υπάρξει και στα σχολεία.

Ο καθηγητής απάντησε ότι: «Τα σχολεία θα ανοίξουν με self test.

»Δεν βλέπω κάποια κίνηση σε αυτή τη φάση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά σταδιακά και καθώς τα δεδομένα συλλέγονται θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για το αν θα μπορούμε να προχωρήσουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι στο πλαίσιο που εφαρμόζεται και για τα υπόλοιπα εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι μαθητές, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αυτή η συζήτηση βρίσκεται για την ώρα μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας η οποία θέλει περισσότερα δεδομένα προκειμένου να προβεί σε κάποια απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Χίος: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετανάστες – Τραυματίες 2 λιμενικοί μετά από συμπλοκή με σκάφος διακινητών

Χίος: Πληροφορίες για 4 νεκρούς μετά από συμπλοκή του Λιμενικού με σκάφος διακινητών

Κατζ προς την Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τη σταθερότητα μέσω πληρεξουσίων στη Γάζα ή αλλού»

Ακροδεξιά θρησκόληπτη συνωμοσιολόγος η Καρυστιανού – Τάχθηκε κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και πρότεινε δημόσια διαβούλευση για τις εκτρώσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr