ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το ρήγμα Πάρνηθας και Θήβας

Τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το ρήγμα Πάρνηθας και Θήβας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την προσοχή των σεισμολόγων έχουν κεντρίσει ξανά δύο ρήγματα που μας έχουν απασχολήσει πολλές στο παρελθόν και τον τελευταίο καιρό καταγράφουν δραστηριότητα με μεγάλη συχνότητα.

Πρόκειται για το ρήγμα της Πάρνηθας-Φυλής και εκείνο της Θήβας.

Το πρώτο μάλιστα έδωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου τον σεισμό των 3,7 ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και προκάλεσε ανησυχία.

Σύμφωνα με τον έμπειρο σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο το ρήγμα της Πάρνηθας είναι ενεργό και κάθε τόσο θα κάνει σεισμούς.

Άλλωστε αυτό το ρήγμα έδωσε τον σεισμό των 5,9 ρίχτερ το 1999 και των 5,2 το 2019.

Πάντως, σύμφωνα με την τελευταία ανάρτησή του την τελευταία εβδομάδα υπάρχει ησυχία στο συγκεκριμένο ρήγμα, σε αντίθεση με εκείνο της Θήβας που έδωσε τα ξημερώματα 3,2 Ρίχτερ και πολλούς μικροσεισμούς συνεχίζοντας έτσι μια δράση που ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αθήνα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού»

Η αλληλεγγύη έγινε πράξη από το Allwyn Care στον Πειραιά

Πειραιάς: Για μια θέση παρκαρίσματος, 77χρονος κραδαίνοντας τρίαινα επιτέθηκε σε 44χρονο και 38χρονο

Ασπρόπυργος: Ρομά επιτέθηκαν σε πυροσβέστες για να τους κλέψουν το πυροσβεστικό όχημα

Με μια στάση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών – 16 Ιουνίου συμμετέχουμε όλοι στην εθελοντική δράση «Allwyn Care Life Savers»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr