ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Καταλήψεις, Μαθητές, Μαθητικές Καταλήψεις, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Καταλήψεις φαίνεται να ετοιμάζουν το επόμενο διάστημα μαθητές σε σχολεία της Αττικής, αντιδρώντας στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και καταγγέλλοντας ελλιπή μέτρα κατά της πανδημίας.
Ήδη κάποια σχολεία έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, όμως τα καλέσματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για καταλήψεις όλο και αυξάνονται.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εκπαιδευτικοί σε λύκεια της Αττικής μαθητές τους έχουν αρχίσει να συζητούν σε σελίδες και ομάδες στο Facebook για έναρξη καταλήψεων χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα.
Την ίδια ώρα αντιληπτές έχουν γίνει και συζητήσεις μαθητών από διευθυντές σχολείων αλλά και γονείς.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών θα είναι τα ελλιπή μέτρα κατά της πανδημίας και η ελάχιστη βάση εισαγωγής.
Μέχρι τώρα καταλήψεις υπάρχουν σε γυμνάσια και λύκεια στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στα Χανιά, στην Σπάρτη και στον Πειραιά.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων λόγω κατάληψης, αυτά συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης και οι απουσίες μετρούν κανονικά.
Υπενθυμίζεται επίσης πως με απόφαση του υπουργείου Παιδείας έκλεισαν χτες τα δύο πρώτα τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.
Πρόκειται για δύο τμήματα σε δημοτικό σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος πρέπει να έχουν νοσήσει τουλάχιστον οι μισοί μαθητές του.























































