ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία - Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό
Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ισραήλ παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Σε υστερία και νευρικό κλονισμό οι τουρκικές εφημερίδες με την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία - Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο
Παύλος Ασλανίδης: Η Μαρία Καρυστιανού «έπεσε στην παγίδα των δημοσκοπήσεων και φούσκωσαν τα μυαλά της»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Αλλάζει το σεισμικό τοπίο στην Ελλάδα» τόνισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος με αφορμή τον φονικό σεισμό στην Κρήτη.
Όπως εξήγησε ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, «ο σεισμός στην Κρήτη είναι ο πρώτος από το 1900, είναι ένα ρήγμα που δεν γνωρίζαμε και δείχνει ότι σεισμικές δονήσεις μπορούν να γίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».
«Η Κρήτη έγραψε ιστορία. Είχαμε την εντύπωση ότι οι δονήσεις θα ήταν μόνο υποθαλάσσιες» πρόσθεσε.
Σημείωσε, πάντως, ότι η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου «έβλεπε» τα επικίνδυνα σημάδια.
Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε ανησυχία κυρίως για την Θήβα, όπου υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα από τις 24 Ιουλίου, και έχει ήδη απασχολήσει σύσκεψη της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου.
Εκτίμησε ότι τα 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, «μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός καθώς εξελίσσεται ομαλά η πλούσια μετασεισμική ακολουθία».
Συνέστησε στους κατοίκους να μην επιστρέψουν στα σπίτια ή τα καταστήματά τους, εάν δεν ελεγχθούν από μηχανικούς.
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εκπαίδευση των κατοίκων σε όλη την Ελλάδα», κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.






















































