Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» στην Ιταλία η αιτία για την κακοκαιρία «Αθηνά»

Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» στην Ιταλία η αιτία για την κακοκαιρία «Αθηνά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Καιρός,

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας, η οποία συνοδεύεται από ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα με τη μορφή «ψυχρής λίμνης», αποτελεί το αίτιο για την κακοκαιρία «Αθηνά», που από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου (ιδιαίτερα η Κέρκυρα και οι Παξοί), τα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και, βαθμιαία, τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με τις θερμότερες αέριες μάζες κοντά στο έδαφος, ευνοούν την εκδήλωση ισχυρών κατακόρυφων κινήσεων, οι οποίες αποτελούν τον βασικό μηχανισμό του σχηματισμού καταιγίδων.

Παράλληλα, η θέση της ατμοσφαιρικής διαταραχής σε συνδυασμό με τις θερμές θάλασσες της εποχής, προσδίδουν αυξημένη δυναμική στα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τους επιστήμονες του meteo.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Ο Σάντσεθ κόβει ΦΠΑ και ΕΦΚ σε ενέργεια και παγώνει τα ενοίκια – Πακέτο ανακούφισης 5 δισ. ευρώ

Η Ιταλία στέλνει υπερσύγχρονη φρεγάτα στην Κύπρο

Η Ισπανία στέλνει στην Κύπρο τη «Φ/Γ Χριστόφος Κολόμβος» – Ιταλία και Ολλανδία επίσης στέλνουν πλοία

Μιλάνο: Εκτροχιάστηκε τραμ – Ένας νεκρός και 40 τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr