Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού τα μοναστήρια

Τζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού τα μοναστήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλο πρόβλημα χαρακτήρισε το ποσοστό των ανεμβολίαστων μοναχών στα μοναστήρια της Ελλάδας ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που επικαλέστηκε ο Νίκος Τζανάκης, ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του.

«Αν βάλουμε 4 εκατομμύρια ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους» είπε.

Τέλος, χαρακτήρισε το βίντεο με τον εμβολιασμό τρίτης δόσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ως «απόλυτο παράδειγμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακροδεξιά θρησκόληπτη συνωμοσιολόγος η Καρυστιανού – Τάχθηκε κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και πρότεινε δημόσια διαβούλευση για τις εκτρώσεις

Σαρώνει η γρίπη: 8 θάνατοι και 15 στη ΜΕΘ – 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr