Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά από δεκαοκτώ μήνες εξ αποστάσεως εκπαίδευση, άνοιξε ξανά τις πύλες του και υποδέχτηκε τους φοιτητές του στις δύο πανεπιστημιουπόλεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Οι χώροι του Πανεπιστημίου γέμισαν ξανά με τη ζωντάνια των φοιτητών, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Πρυτανεία και συνεχίζει:

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το νέο αυτό ξεκίνημα εξελίχτηκε πολύ ομαλά, γεγονός που οφείλεται στην καλή προετοιμασία του Πανεπιστημίου, αλλά και στην υποδειγματική στάση των φοιτητών μας.

»Το Πανεπιστήμιο, εν αναμονή πρόσληψης νέου προσωπικού το αμέσως επόμενο διάστημα, έχει στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό που βασίζεται στην εθελοντική εργασία διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων που διενεργούν τους ελέγχους σε κάθε Αμφιθέατρο με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

»Από την πλευρά τους, το σύνολο σχεδόν των φοιτητών ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας, ήταν πλήρως ενημερωμένοι για να μέτρα και τις προϋποθέσεις και έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια.

»Πολύ ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός που προκύπτει από τους ελέγχους ότι η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι.

»Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων σε Ηράκλειο (αμφιθέατρο Μανασάκη) και Ρέθυμνο (χώρος ιατρείου), όπως επίσης και δύο ιατρεία για τους πρωτοετείς φοιτητές.

»Φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του Πανεπιστημίου, πιστεύουμε ότι θα μετριαστούν με την πάροδο του χρόνου.

»Παρά το επιτυχημένο ξεκίνημα, δεν εφησυχάζουμε. Το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει πλήρη επίγνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούμαστε να επιτελέσουμε το έργο μας.

»Η πανδημία, παρά τα σημάδια ύφεσης, είναι ακόμα μαζί μας.

»Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο Κρήτης κάνει ό,τι μπορεί μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του για να προστατεύσει την υγεία των μελών του.

»Για τον σκοπό αυτό έχει στηθεί ένας άλλος παράλληλος μηχανισμός από εβδομήντα περίπου μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων covid-19, ο οποίος έχει τεθεί ξανά σε πλήρη ετοιμότητα.

»Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης θέλει να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την ετοιμότητα και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν μέχρι σήμερα.

»Στοιχεία που μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, προς όφελος των φοιτητών μας και της επιστημονικής γνώσης», καταλήγει το δελτίο Τύπου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr