Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσελέντης: Να παρέμβει εισαγγελέας για τις διαδόσεις για τσουνάμι και ισχυρό σεισμό στη Θήβα

Τσελέντης: Να παρέμβει εισαγγελέας για τις διαδόσεις για τσουνάμι και ισχυρό σεισμό στη Θήβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή την πληροφορία που διέρρευσε χθες για προειδοποίηση τσουνάμι από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη και τις προβλέψεις για μεγάλο σεισμό στην Θήβα, ζήτησε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Μάλιστα, ο κ. Τσελέντης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ έβαλε προσωπικά κατά του συναδέλφου του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, λέγοντας:

«Βγήκε ο Παπαδόπουλος και είπε, ότι περιμένουμε τσουνάμι.

»Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και κινδυνολογίες.

»Όταν έχουμε στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το Εθνικό Κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι, έχουμε μηχανήματα σε όλη την Ελλάδα, παίρνουμε τηλέφωνο τα λιμεναρχεία, είδαμε ότι ήταν το πολύ 10 εκατοστά και δεν μας προβλημάτισε καθόλου».

Συνέχισε λέγοντας «εγώ δεν μιλάω για το 1 λεπτό δημοσιότητας, αλλά για να πω την αλήθεια στον κόσμο.

»Δεν μπορεί ένα μέλος της επιτροπής σεισμικού κινδύνου, ο συνταξιούχος κ. Παπαδόπουλος, να παίρνει στοιχεία παραποιημένα της επιτροπής, να βγαίνει στα κανάλια, να τα βάζει στον ανεμιστήρα και να λέει περιμένω σεισμό 6,2 στην Θήβα.

»Βγάζεις τον κόσμο στα κάγκελα έτσι. Πρέπει να επέμβει εισαγγελέας σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι Θηβαίοι τρέμουν από την αγωνία».

Ο ίδιος υποστήριξε, ότι δεν ανησυχεί, πως μπορεί να γίνει σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ στην Θήβα, αλλά το γεγονός ότι ένας σεισμός ακόμα και των 5 Ρίχτερ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, καθώς η Θήβα είναι δομημένη πάνω σε άσχημα εδάφη, γιατί έχουν γίνει ανασκαφές και πολλά κτήρια είναι χτισμένα σε μπαζώματα.

«Αυτά τα κτήρια κινδυνεύουν και από μικρότερους σεισμούς» είπε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι δήμοι που οφείλουν να ελέγχουν τα δημόσια κτήρια για περίπτωση σεισμού, πετάνε το μπαλάκι στον ΟΑΣΠ και ο ΟΑΣΠ στο υπουργείο.

Αναφορικά με τον χθεσινό σεισμό στην Κρήτη, τόνισε ότι ήταν ευτυχές το γεγονός, πως ο σεισμός ήταν υποθαλάσσιος και πως έγινε κάθετα στο ρήγμα του τόξου.

«Η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί και όσο αργεί, μπορεί να δώσει μεγαλύτερους σεισμούς, να ξεπεράσει τα 5 Ρίχτερ.

»Επειδή όμως το ρήγμα περνά παράλληλα από την ακτή, αν έχουμε ενεργοποίηση λίγο πιο πάνω προς την ακτή και είναι 5,2-5,3 Ρίχτερ, θα επηρεάσει περισσότερο την περιοχή».

Διευκρίνισε, ότι το συγκεκριμένο ρήγμα χωρίζει την Ζάκρο με το μπλοκ Κάσου –Καρπάθου και βυθίζεται στα 3,5 χλμ. στο Καρπάθιο πέλαγος και νοτιότερα φτάνει την λεγόμενη τάφρο Πιλινίου, ενώ ξεκαθάρισε, ότι δεν μπορεί να ενεργοποιήσει ρήγματα του τόξου, ούτε άλλα ρήγματα πάνω στην Κρήτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – Εξαφανίστηκε 16χρονη

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κρήτη: Μήνυμα ανατροπής από τον τόπο καταγωγής του – Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr