Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γώγος: Έχουν μείνει πίσω χειρουργεία και ογκολογικές περιπτώσεις

Γώγος: Έχουν μείνει πίσω χειρουργεία και ογκολογικές περιπτώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα και δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις αντοχές του ΕΣΥ αλλά και για το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα.

Παράλληλα, έκανα ιδιαίτερη αναφορά στις εγκύους μετά και από τα τραγικά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνοντας ότι είναι δεδομένο ότι μια έγκυος εάν μολυνθεί από τον ιό έχει περισσότερες πιθανότητες να νοσήσει σοβαρά.

Απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ότι πολλοί γυναικολόγοι δεν θεωρούν τη βαρύτερη νόσηση ως δεδομένο για τις έγκυες, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι «έχει αυξηθεί το ποσοστό γιατρών και φαρμακοποιών που συνιστούν το εμβόλιο. Θα πρέπει να υποστηρίζουν τους ασθενείς ένθερμα να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, γιατί σώζουν τόσο τη ζωή τους όσο και του διπλανού τους».

«Η αλήθεια είναι ότι τον πρώτο καιρό υπήρξε μια επιφυλακτικότητα για τον εμβολιασμό στις εγκύους, την οποία και θεωρούσα ως ένα σημείο λογική, γιατί τα δεδομένα δεν ήταν πολλά.

»Τώρα πια, όμως, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες απόψεις από γιατρούς», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Αναγκαία η μάσκα

«Έχει πέσει πολύ η χρήση της μάσκας και είναι αναγκαία τόσο σε κλειστούς χώρους όσο και σε ανοιχτούς, όπου υπάρχει συγχρωτισμός», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος και σημείωσε ότι η μετάλλαξη «Δ» μεταδίδεται και από τον αέρα ενώ και οι εμβολιασμένοι κολλάνε κι μεταδίδουν.

Ο κ. Γώγος σχολίασε, επίσης, το γεγονός ότι η επιδημιολογική κατάσταση είναι προβληματική σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμα και σε χώρες με πολύ καλά οργανωμένα συστήματα Υγείας.

Όμως, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στις χώρες που έχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, κάτι που παρατηρείται και στην Ελλάδα με τις περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων πλήρως εμβολιασμένο, να μην φτάνουν «στο κόκκινο» από τα κρούσματα.

Τα νοσοκομεία πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν ως non covid

Ο καθηγητής ζήτησε και πάλι να ενισχυθεί η ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και να αξιοποιηθούν περισσότερα μέσα, μαζί με τα ήδη υπάρχοντα, λόγω της βαριάς επιδημιολογικής κατάστασης, στην οποία βρισκόμαστε και τόνισε ότι τα νοσοκομεία πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν και ως non covid καθώς «έχουν μείνει πίσω πολλά χειρουργεία και πολλές ογκολογικές περιπτώσεις».

Σχολιάζοντας τα νέα σκευάσματα αντιμετώπισης του κορονaϊού, όπως το χάπι και τα μονοκλωνικά αντισώματα, ξεκαθάρισε ότι αυτά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τον εμβολιασμό, αλλά είναι πολύτιμα για ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Η βοήθεια από αυτά τα σκευάσματα είναι από 30% ως 50%, ενώ από το εμβόλιο φθάνει το 92%, είπε ο καθηγητής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Έρευνα-χαστούκι στην κυβέρνηση για τις υπηρεσίες υγείας: Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια των πολιτών

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

Κασσελάκης από Ρέθυμνο: Το σύστημα Υγείας για τον πολίτη δεν λειτουργεί – Τεράστιες οι ελλείψεις

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr