Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτανίδου: Γίνεται διαλογή και όχι επιλογή για τις ΜΕΘ

Κοτανίδου: Γίνεται διαλογή και όχι επιλογή για τις ΜΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λεπτομέρειες δόθηκαν από την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, για το πώς γίνονται οι εισαγωγές των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μετά το θέμα που έχει προκύψει με τις VIP ΜΕΘ που κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και προκάλεσε αναταράξεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Μαζί με μέλη της επιστημονικής εταιρείας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, σε έκτακτη ενημέρωση από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου άλλωστε ξεκίνησε και το θέμα με καταγγελίες για τη νοσηλεία του Μητροπολίτη από την Πλευρά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε χαρακτηριστικά: Γίνεται διαλογή και όχι επιλογή.

«Αυστηρά τα κριτήρια»

«Με αυστηρά κριτήρια γίνεται διαλογή και όχι επιλογή ασθενών για τις ΜΕΘ» επεσήμανε η Αναστασία Κοτανίδου Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τη λειτουργία των ΜΕΘ, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου περί VIP ΜΕΘ.

Μία υπόθεση που έχει προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, παρέμβαση της δικαιοσύνης αλλά και αναστάτωση στους ασθενείς με covid.

Ειδικότερα η Αναστασία Κοτανίδου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, εκτός των άλλων άφησε και αιχμές κατά πάντων, αφού είπε μεταξύ άλλων ότι πιθανώς οι αναφορές της περασμένης εβδομάδας ότι οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ και εντός ΜΕΘ έχουν την ίδια φροντίδα, αλλά και οι τοποθετήσεις ότι γίνεται επιλογή με κοινωνικά κριτήρια, έχουν προκαλέσει έντονη απογοήτευση στους γιατρούς.

Πώς γίνεται η διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ

Η κυρία Κοτανίδου εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά κριτήρια για τη εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ που στηρίζονται σε διεθνή δεδομένα αλλά και στις αυστηρές οδηγίες του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Υπάρχουν 5 κατηγορίες ασθενών που μπαίνουν στις ΜΕΘ όπως είπε ενώ σε προτεραιότητα είναι όσοι παρουσιάζουν αναπνευστική ανεπάρκεια αλλά και οι αιμοδυναμικά ασταθής.

Στην τελευταία κατηγορία είναι όσοι ασθενείς είναι εγκεφαλικά νεκροί και ουσιαστικά οι ΜΕΘ δεν μπορούν να τους προσφέρουν τίποτε παρά έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Η ηλικία δεν είναι στα κριτήρια διαλογής, διευκρίνισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η Αναστασία Κοτανίδου -η οποία να σημειωθεί είχε επιλεγεί από το υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία των νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία-, αποσαφήνισε ότι οι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ δεν έχουν την ίδια ιατρική φροντίδα με όσους είναι μέσα στις ΜΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Βασίλης Μπισμπίκης: Υπέστη διπλό έμφραγμα – Η κατάσταση της υγείας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr