Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά στο Euroferry Olympia – Επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης

Φωτιά στο Euroferry Olympia – Επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακοινώσεις έγιναν στο υπουργείο Ναυτιλίας για την φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia και την επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης, στην οποία συμμετέχουν και οι ένοπλες δυνάμεις.

Όπως δήλωσε ο αρχιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα».

Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο «EUROFERRY OLYMPIA» επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.

Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Τέλος, κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

Συνδρομή και των Ενόπλων Δυνάμεων στην Επιχείρηση διάσωσης επιβατών και πληρώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η φρεγάτα «Ύδρα» πλησιάζει στην περιοχή ενώ και δύο ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται ήδη στο σημείο και επιτηρούν τις εξελίξεις.

Μαρτυρία επιβάτη του πλοίου στην ΕΡΤ για τις δραματικές ώρες που έζησαν

Ο κ. Βαγγέλης οδηγός φορτηγού μιλά στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τις τραγικές ώρες που έζησαν στο πλοίο «Euroferry Olympiα».

Όπως είπε το πλοίο έφυγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 1.50 και στις 4.30 τα ξημερώματα τους ενημέρωσαν ότι εκδηλώθηκε φωτιά στο πλοίο.

Αμέσως βγήκαν στο κατάστρωμα επειδή όμως η φωτιά φούντωνε τους ανέβασαν στο πάνω κατάστρωμα όπου φόρεσαν τα σωσίβια και στη συνέχεια άνδρες του πληρώματος κατέβασαν τις σωσίβιες λέμβους όπου μπήκαν μέσα.

Στη συνέχεια μπήκαν σε αλιευτικό και σε λίγη ώρα θα φτάσουν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαγγέλης ανέφερε οτι η φωτιά -όπως τους είπαν- ξεκίνησε από τα κάτω γκαράζ που ήταν τα φορτηγά, ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα σε αυτά.

Σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που έγινε μόλις μπήκαν στις λέμβους όπως τους είπαν δεν υπήρχε κάποιο θέμα και πως «όλα είναι εντάξει».

Τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των ψαράδων αλλά και κατοίκων σε κοντινές περιοχές που έγιναν μάρτυρες των δραματικών προσπαθειών για τη διάσωση των 278 επιβατών του επιβατικού πλοίου Euroferry Olympiα μετέδωσε η εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ.

Ο ψαράς Νίκος Μπάρδης, ο οποίος έσπευσε με τη βάρκα τους, από τους πρώτους, κοντά στο φλεγόμενο πλοίο, περιέγραψε τα όσα έβλεπε στα ανοιχτά της Ερεικούσας.

«Δεν θα πλησιάσουμε το πλοίο που φλέγεται. Θα κάνουμε έρευνα στην περιοχή.

»Έχουν έρθει και άλλα σκάφη» είπε ο κ. Μπάρδης περιγράφοντας την εικόνα στην περιοχή όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ νωρίς το πρωί, το Euroferry Olympiα φλέγεται ολοσχερώς και όπως άκουσε στο ράδιο Ολύμπια έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Ο ίδιος έδωσε την εικόνα ότι στη θάλασσα ανοιχτά της Ερεικούσας βρέθηκαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος τους οποίους περισυνέλλεξαν παραπλέοντα σκάφη. «Ο καιρός είναι ευνοϊκός και βοηθά στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης», συμπλήρωσε.

Λίγες ώρες μετά, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μπάρδης ανέφερε ότι στον ασύρματο ακούγονται πληροφορίες για αγνοούμενους.

Ο ίδιος και οι υπόλοιποι ναυτικοί που συμμετέχουν στις διαδικασίες έρευνας ελέγχουν τις σωσίβιες λέμβους που είχαν πέσει στη θάλασσα.

«Είμαστε γύρω στα 7 – 8 αλιευτικά και πολλά άλλα σκάφη. Συνεχίζονται οι εκρήξεις στο πλοίο», πρόσθεσε.

Μαρτυρία επιβάτη του πλοίου στην ΕΡΤ για τις δραματικές ώρες που έζησαν

Τη δική του μαρτυρία για το φλεγόμενο πλοίο που είχε προορισμό την Ηγουμενίτσα μετέφερε στην εκπομπή και ο Ζάχος Κώτσης, κάτοικος ενός χωριού απέναντι από την Ερεικούσα.

Έχοντας εικόνα της διαδικασίας εκκένωσης ο ομογενής από τη Χειμάρρα ανέφερε ότι η φωτιά έγινε αντιληπτή από τις 3.30 το πρωί.

«Ήταν πολύ μεγάλη η φλόγα και πολύς ο καπνός.

»Υπάρχουν καράβια γύρω από το φλεγόμενο σκάφος.

»Το καράβι καίγεται», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας του ναυτικού ατυχήματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Welt: «Ο επιζών της Πύλου»

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με νεκρό Ουκρανό στο λιμάνι μέσα σε φορτηγό

Ο πρώην υπαρχηγός του αλβανικού ΠΝ ρωτάει πώς θα ορίσουν Αλβανία και Ελλάδα ΑΟΖ όταν δεν έχουν καθορισμένα χερσαία σύνορα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr