Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνες κτηνοτρόφοι σε πανικό: 30 χιλιάδες νεκρά ζώα

Έλληνες κτηνοτρόφοι σε πανικό: 30 χιλιάδες νεκρά ζώα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη την επικράτεια βρίσκονται σε πανικό καθώς τις 30 χιλιάδες έχουν φτάσει οι θάνατοι ζώων από καταρροϊκό πυρετό.

Τα τρέχοντα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού αυτήν την στιγμή σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω από 1.800, με την νόσο να έχει προκαλέσει 30.000 θανάτους ζώων, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος. Και συνέχισε: “το χειρότερο είναι πως αν υπάρχει ένα κρούσμα μέσα σε ένα κοπάδι, τότε είναι βέβαιο πως θα προσβληθεί και το υπόλοιπο 20% του κοπαδιού. Συνέπεια αυτού είναι ότι, τουλάχιστον, το 10% των ζώων ακόμα και αν επιβιώσουν μένουν ανίκανα, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω κουνουπιών. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει μία πολύ βαθιά πληγή στην ελληνική κτηνοτροφία”.

“Όσον αφορά την ευλογιά”, πρόσθεσε, “αυτή είναι ακόμα πιο επικίνδυνη και το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Θράκη, αλλά διαγνώστηκαν και κάποια κρούσματα στην Χαλκιδική. Το χειρότερο είναι πως αν εντοπιστεί ένα κρούσμα μέσα σε ένα κοπάδι με 200 ζώα, τότε θα πρέπει να σφαγιαστούν όλα. Η νόσος αυτή ήρθε από την Τουρκία και εξαιτίας της αντιμετωπίζουν πρόβλημα όλες σχεδόν οι χώρες των Βαλκανίων”.

Ο κος Πεβερέτος ανέφερε ότι ολόκληρη η χώρα, εκτός από τις Κυκλάδες, έχει μπει σε καραντίνα εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού και ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για τους καταναλωτές, καθώς τα ζώα θάβονται ή καίγονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr